Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Είναι κάποια βιβλία που έκπληκτος ανακαλύπτεις την αξία τους... Ένα από αυτά είναι το νέο βιβλίο των εκδόσεων ΩΚΕΑΝΟΣ, με τίτλο ΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ της Κατερίνας Καμπεροπούλου.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα που όμως δεν είναι καθόλου "ροζ". Περισσότερο κόκκινο είναι το χρώμα που του ταιριάζει, κόκκινο της φωτιάς, της οργής, του έρωτα, της αμαρτίας, του φόνου! Ταξιδεύοντας στις σελίδες του, διάφορες εικόνες κατακλύζουν το μυαλό του αναγνώστη, εικόνες που άλλοτε ομορφαίνουν την ψυχή του, και άλλοτε τη μαυρίζουν. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία ανισόρροπη ιστορία που όμως σε γοητεύει, καθηλώνοντας σε, και σε κάνει κοινωνό των παθών των ηρώων. Παρασύρεσαι από την ομορφιά της γραφής και την πολυπλοκότητα της αφήγησης!
Ένα πολυπρόσωπο βιβλίο, με ανθρώπους πρότυπα αλλά και με ανθρώπους τέρατα.
Σε κάποιο νησί του Αιγαίου, ζει η Κοραλία με την οικογένεια της σε ένα φτωχοκάλυβο μπροστά στη θάλασσα. Από μικρή στα βάσανα, έχει στο πλευρό της έναν άξεστο, σκληρό και αμόρφωτο άνθρωπο, τον Μόσχο. Το μόνο που ξέρει είναι να δουλεύει όλη μέρα και να αραδιάζει παιδιά. Αντιμέτωπη με τη φτώχεια και τη βαναυσότητα του συζύγου της, προσπαθεί να αναθρέψει την οικογένεια της με κάθε τρόπο.
Τα σημάδια στο σώμα και την ψυχή της πολλά. Ο καθημερινός βιασμός και των δύο την έχει εξουθενώσει και την έχει κάνει να απαρνηθεί τη γυναικεία της φύση. Μέχρι που κάποια στιγμή θα κάνει την εμφάνιση του στη ζωή της ένας άνδρας, που θα αλλάξει όλο της τον κόσμο. Θα  τρυγήσει τα μύχια της ψυχής της και θα της παραδοθεί ολοκληρωτικά! Βιώνοντας τον απόλυτο έρωτα, θα χαράξουν κοινή πορεία ζωής, βασιζόμενοι σε μία σχέση πάθους. Ο Αντώναρος είναι ο ιδανικός άνθρωπος, σύζυγος, εραστής και πατέρας. 
Οι δυστυχίες όμως διαδέχονται η μία την άλλη, στοχεύουν τους ήρωες και τους γονατίζουν. Για κάποιους η ευτυχία απέχει δυο βήματα, για άλλους μια αιωνιότητα. Έτσι και οι μαριονέτες του βιβλίου χορεύουν στους ρυθμούς της μοίρας. Πόσα όμως μπορεί να αντέξει μια ψυχή; Η τρέλα καραδοκεί και απειλεί...
Η απέχθεια που ένιωσα για αυτόν τον πατέρα-τέρας είναι μεγάλη! Η συμπόνια προς τα παιδιά του διάχυτη. Ο θαυμασμός για τον Αντώναρο, την Κοραλία και τον Άκη άπειρος! Η νομιμότητα και η παρανομία είναι σχετικές έννοιες, και κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τα όρια τους, όταν αυτά έχουν να κάνουν με την αγάπη.
Γοητεύτηκα και επηρεάστηκα βαθύτατα από αυτό το μυθιστόρημα, του οποίου τα δρώμενα ρουφούσα αχόρταγα. Ένα μεγάλο μπράβο στη συγγραφέα για όλα τα συναισθήματα που βίωσα! Θα περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο έργο της.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Κατοχή. Σε ένα νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε μια έρημη κι ανεμοδαρμένη παραθαλάσσια περιοχή ζει ένα ζευγάρι με τα πέντε παιδιά τους. Επιβιώνουν μέσα από σκληρές και αντίξοες συνθήκες που συχνά καταλήγουν σε δραματικά γεγονότα, και σε άγριες προσωπικές συγκρούσεις, οι οποίες θέτουν συχνά τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Εκείνη μια πολύ όμορφη και υπερήφανη γυναίκα.
Εκείνος ένας άξεστος ψαράς, πρωτόγονος και κυριαρχικός, που κακομεταχειρίζεται την ίδια και τα παιδιά του.
Στην ερημιά εκείνη του Θεού, φτάνει ένας άνδρας. Ένας απρόσκλητος έρωτας που θα ανατρέψει τη ζωή της Κοραλίας και θα την οδηγήσει στο κατώφλι της τρέλας.
Η Κοραλία θα συναντήσει τον σωτήρα της, έναν ταλαιπωρημένο και ψυχικά πληγωμένο άνθρωπο, για να βιώσουν μαζί, έναν παράξενο και ανολοκλήρωτο έρωτα.
Τα παιχνίδια της μοίρας πολλά, πλεγμένα στον ίδιο μπερδεμένο ιστό.
Η Μαριάνθη είναι κι αυτή, ένα ακόμη τραγικό πρόσωπο που θυσιάζεται στο βωμό της αγάπης και του πεπρωμένου της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου