Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είναι σημαντικό για μένα να βλέπω πως οι δημιουργοί παρουσιάζουν βελτίωση στα έργα τους στη συγγραφική τους πορεία, σε όλους τους τομείς! Έτσι και στο βιβλίο της Δ. Ιωάννου, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ, συναντάμε μια γοητευτική μυθοπλασία. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό βιβλίο της συγγραφέως. Με μια υπέροχη ιστορία εποχής καταγράφει ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό, που μαγεύει και καθηλώνει τον αναγνώστη. Με ταξίδεψε με την αφήγηση της ιστορίας τριών γυναικών, συστήνοντας μου τους ήρωες της, παρουσιάζοντας τα πάθη και τα έργα τους.
Ο Δαμιανός, ο Δομήνικος και ο Λορέντζο είναι τα αρσενικά μια πλούσιας γενιάς, που στο διάβα τους αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον τόπο τους.
Όλα ξεκινούν όταν δύο νέοι φτάνουν στην πανέμορφη Σύρο. Κανείς δεν γνωρίζει την καταγωγή τους, και οι δυο τους φυλάνε καλά κρυμμένο το παρελθόν τους. Ο Ρήγας, ένας ρωμαλέος άνδρας με χρυσή καρδιά, ταλαιπωρείται από τους δαίμονες που φωλιάζουν στο μυαλό και στην ψυχή του. Ο σύντροφος του Δαμιανός, ωραίος σαν Άδωνις όμως με μία ψυχή διαβόλου, υφαίνει ένα πανούργο σχέδιο και αιχμαλωτίζει στους ιστούς του τη μοναχοκόρη του Δομένικου Βονεσέρα, άρχοντα του τόπου. Η Βέρα είναι μια αγνή και αγαθή κοπέλα, στιγματισμένη από μια φριχτή δυσμορφία. Η ένωση των δύο νέων είναι η απαρχή όλων των δεινών που θα ακολουθήσουν. Στο πολυπρόσωπο αυτό μυθιστόρημα, οι ζωές των ηρώων είναι σαν μαγνήτες που έλκονται μα και απωθούνται. Καλά κρυμμένα μυστικά ταλανίζουν όλους τους πρωταγωνιστές, και σηματοδοτούν σφοδρές εξελίξεις. Ο θάνατος καραδοκεί ακοίμητος φρουρός και μια κατάρα εγκλωβίζει τον Δομήνικο, τον δεύτερο άνδρα της γενιάς. Ο τρίτος συνεχιστής του ονόματος, ο Λορέντζος, κουβαλάει στις πλάτες του ένα βαρύ αμάρτημα που διαπράττει στην εφηβεία του, με αποτέλεσμα να τον εξωθήσει να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφιερώσει τον εαυτό του στην Εκκλησία. Γίνεται γνώστης ενός οικογενειακού μυστικού, καλά φυλαγμένου, την ύπαρξη ενός αμύθητου θησαυρού από τη λεία ενός πειρατικού πλοίου. Η ανεύρεση του θα βάλει αυτόν και την αγαπημένη του Μαρκέλλα, σε φοβερές περιπέτειες.
Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο, που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από ένα βιβλίο εποχής! Για άλλη μια φορά η συγγραφέας μας κάνει δώρο το εισιτήριο για ένα εθιστικό ταξίδι που δεν θέλεις να φτάσεις στον τελικό προορισμό, γιατί δεν χορταίνεις την ανάγνωση του! Πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Ιωάννου για αυτό της το πόνημα!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Σύρος 1841
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας.
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο.
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα.
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια.
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου