Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ SARA BLAEDEL ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μετά το ΦΟΝΙΚΟ ΔΑΣΟΣ η Sara Blaedel δίνει ξανά πνοή στην ηρωίδα της, την ντετέκτιβ Λουίσε Ρικ, στο νέο της μυθιστόρημα Η ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ιστορία που καλεί τη Λουίσε να λύσει έναν νέο γρίφο. Τη συναντάμε σε μια νέα περίοδο της ζωής της, όπου φαίνονται πως όλα πλέον έχουν μπει σε μια σειρά. Τα επαγγελματικά της στέφονται συνεχώς με επιτυχία, ενώ στην προσωπική της ζωή συζεί πλέον με τον νέο της έρωτα, τον συνάδερφο της Άικ.
Όμως η δολοφονία μιας γυναίκας στην κουζίνα του σπιτιού της, είναι η απαρχή αλυσιδωτών αντιδράσεων που θα χρειαστεί τις ικανότητες της ντετέκτιβ. Ο σύντροφος της, Άικ, πριν 18 χρόνια βίωσε μια τραυματική εμπειρία. Η γυναίκα που τότε σχετιζόταν μαζί της εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, γεγονός που όλα αυτά τα χρόνια τον σημάδεψε συναισθηματικά και ψυχολογικά. Ένα πρωί ο ίδιος εγκαταλείπει το γραφείο του και εξαφανίζεται. Η Λουίσε πανικόβλητη προσπαθεί να ανακαλύψει τι του συνέβη και η διαδρομή αυτή την οδηγεί σε μια σημαντική ανακάλυψη. Η γυναίκα που δολοφονήθηκε είναι η πρώτη ερωμένη του συντρόφου της. Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια της απουσίας της και γιατί δεν έδωσε εξηγήσεις στον Άικ για την εξαφάνιση της; Ερευνώντας το παρελθόν της ανακαλύπτει πως η γυναίκα σχετίζεται με ένα δίκτυο ανθρώπων που βοηθούν αρρώστους στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους, ώστε να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια με μια μορφή υποβοηθούμενης ευθανασίας. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που μολονότι έχει την αποδοχή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της Δανίας, εντούτοις θεωρείται μια παράνομη πράξη από την επίσημη πολιτεία.
Αφού ο Άικ εντοπίζεται, κατηγορείται ως κύριος ύποπτος για τον θάνατο της πρώην συντρόφου του. Στον αγώνα για να αποδείξει την αθωότητα του, η Λουίσε έχει να αντιμετωπίσει έναν αδίστακτο δολοφόνο. Τα χρονικά όρια στενεύουν καθώς οι εμπλεκόμενοι που έχουν συστήσει την ομάδα για την ανακούφιση των ασθενών δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο. Η Λουίσε έχει κάθε λόγο να πάρει προσωπικά αυτή την υπόθεση και ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά...
Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα βασισμένο στη γνωστή συνταγή της Blaedel. Δεν θα έλεγα πως είναι το πιο δυνατό της, παρόλα αυτά όμως οι λάτρεις των αστυνομικών θα μείνουν ικανοποιημένοι.
Τελειώνοντας την ανάγνωση του, αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα είναι το θέμα της ευθανασίας και το κατά πόσο ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να ορίζει αν όχι την αρχή, τότε το τέλος του. Πιστεύω πως είναι ένα ερώτημα που απασχόλησε και απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους καθώς επίσης και το οικογενειακό τους περιβάλλον που βιώνει μαζί τους την πνευματική και σωματική τους κατάπτωση. Εγώ κατέληξα στη δική μου άποψη, δεν έχετε παρά να κάνετε και εσείς το ίδιο διαβάζοντας την Αγνοουμένη!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα ακόμη σκοτεινό θρίλερ της «Βασίλισσας του Εγκλήματος»!
Η σφαίρα διαπερνά το παράθυρο της κουζίνας και σκοτώνει την άτυχη Σοφί ακαριαία. Αν και ζούσε στην Αγγλία, η Σοφί ήταν Δανή υπήκοος και, μάλιστα, βρισκόταν στη λίστα αγνοουμένων για σχεδόν δύο δεκαετίες.
Την υπόθεση αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Λουίσε Ρικ, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται ραγδαία όταν αποκαλύπτεται πως αυτός που είχε δηλώσει την εξαφάνιση του θύματος πριν από δεκαοκτώ χρόνια είναι ο συνάδελφος και εραστής της Λουίσε.
Εκείνος καταλήγει στη φυλακή ως ύποπτος της δολοφονίας της Σοφί και η Λουίσε ξεκινά μια τρελή καταδίωξη του πραγματικού δολοφόνου χωρίς κανέναν σύμμαχο στο πλευρό της –έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αυτή η υπόθεση είναι η σημαντικότερη της καριέρας της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου