Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ KATE MORTON ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Μετά από αρκετό καιρό η συγγραφέας Kate Morton μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ. Η ιστορία, με τους ήρωες να συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους, διαδραματίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Στην τρίτη δεκαετία του εικοστού αιώνα, συναντάμε τους Εντεβέιν, μία αριστοκρατική οικογένεια που ζει σε ένα ονειρεμένο σπίτι στην εξοχή. Τα μέλη της θα ζήσουν εκεί ευτυχισμένα χρόνια μέχρι που ο πόλεμος κάνει την εμφάνιση του. Όταν θα γυρίσει από το μέτωπο ο Άντονι, ο πατέρας της οικογένειας, η ζωή όλων αλλάζει. Τα ψυχολογικά κατάλοιπα που τον ακολουθούν έχουν μεταστρέψει τον χαρακτήρα του, απειλώντας όχι μόνο τον εαυτό του μα και όσους τον αγαπούν. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν θα αποτελέσουν ορόσημο για όλους. Η ισορροπία που χαρακτήριζε ως τότε την οικογένεια κλυδωνίζεται.
Εβδομήντα χρόνια μετά, η Άλις Εντεβέιν, ηλικιωμένη πλέον και καταξιωμένη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, καλείται να έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν και να βρει απαντήσεις σε γρίφους που μένουν άλυτοι εδώ και τόσες δεκαετίες. Αρωγός σε αυτό της το εγχείρημα είναι η ντετέκτιβ Σέιντι Σπάροου, η οποία έπειτα από ένα παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε στην προηγούμενη υπόθεση που χειριζόταν, τρέπεται σε προσωρινή άδεια και επισκέπτεται τον παππού της στην Κορνουάλη. Σε έναν περίπατο της στο δάσος οδηγείται στο Λόανεθ. Αυτό της το ραντεβού με τη μοίρα θα την οδηγήσει πίσω στον χρόνο, θα μπει στα άδυτα της οικογένειας και θα προσπαθήσει μέσα από επιστολές και γράμματα να συνθέσει το παζλ και να αναβιώσει το παρελθόν για να επαναπροσδιοριστούν θύματα και θύτες.
Ένα ακόμη συναρπαστικό μυθιστόρημα με άρωμα και ύφος κλασικής λογοτεχνίας. Με πένα μαγική, η Μόρτον δημιουργεί στον αναγνώστη εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, μεταφέροντας μας με ακρίβεια στο πνεύμα της εποχής. Πολυπρόσωπο έργο με πρωταγωνιστές που αγαπούν με κάθε κόστος, με οδυνηρούς αποχαιρετισμούς και οικογενειακούς δεσμούς που κάποτε σπάνε με βίαιο τρόπο. Ένα τρυφερό ατμοσφαιρικό βιβλίο μυστηρίου, με δυνατή ιστορία και πλοκή. Τα φαντάσματα του σπιτιού της λίμνης διηγούνται της περιπέτειες τους, και το Λόανεθ μέσα από τα μάτια των αναγνωστών αποκτά την παλιά του αίγλη.
 
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα χαμένο παιδί…
Ιούνιος 1933. Στο Λοάνεθ, το σπίτι των Εντεβέιν, όλα είναι έτοιμα για το πάρτι του Μεσοκαλόκαιρου.
Η δεκαεξάχρονη Άλις Εντεβέιν, εκκολαπτόμενη συγγραφέας, πετάει στα ουράνια. Όμως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η οικογένεια θα υποστεί μια τόσο βαριά απώλεια, ώστε θα φύγει για πάντα από το Λοάνεθ.
Ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι…
Εβδομήντα χρόνια μετά, η ντετέκτιβ Σέιντι Σπάροου επισκέπτεται τον παππού της στην Κορνουάλη.
Εκεί, βρίσκεται τυχαία σ’ ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό που περιβάλλεται από πυκνό δάσος και μαθαίνει την ιστορία ενός μικρού αγοριού που χάθηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος.
Ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο…
Η Άλις Εντεβέιν, γηραιά κυρία πια και επιτυχημένη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, ζει απομονωμένη στο Χάμπστεντ. Μέχρι που η ντετέκτιβ Σπάροου αρχίζει να κάνει ερωτήσεις για το παρελθόν της, πασχίζοντας να ξαναφέρει στο προσκήνιο το μπλεγμένο κουβάρι μυστικών που η Άλις αγωνίζεται μια ζωή να αφήσει πίσω…
«Τρομερή ιστορία», είπε η Λουίζ κουνώντας λυπημένα το κεφάλι. «Πίσω στη δεκαετία του ’30, πριν γεννηθώ. Πάντως, η μητέρα μου την ανέφερε συνήθως για να μας νουθετεί και να μην ξεστρατίζουμε μακριά. Ένα παιδί χάθηκε το βράδυ ενός μεγάλου πάρτι. Ήταν πολύκροτη ιστορία εκείνη την εποχή· το σπίτι ανήκε σε μια πλούσια οικογένεια και ο Τύπος έδωσε πολλή προσοχή. Διεξήχθη τεράστια αστυνομική έρευνα, και μάλιστα έφεραν την αφρόκρεμα από το Λονδίνο. Τίποτα δε βοήθησε. Το κακόμοιρο το αγοράκι, ήταν ακόμη μωρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου