Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Υπάρχουν κάποια δυσβάσταχτα ερωτήματα γεμάτα από πίκρα και παράπονο που αντί για απάντηση συναντούν το απόλυτο κενό.
Και είναι και εκείνα τα μυριάδες ψέμματα που δεν αποκρύπτουν την αλήθεια,αλλά στην ουσία είναι κραυγή βοήθειας που θα σε απαγκιστρώσουν από την συνεχόμενη φρίκη που ζεις!
Και έρχονται εκείνες οι γλυκές αλλά συνάμα χιλιοειπωμένες υποσχέσεις που το μόνο που καταφέρνουν είναι να γιγαντώσουν τους ασύλληπτους εφιάλτες σου!

Η Ειρήνη Βαρδάκη έκανε και πάλι το θαύμα της!
Αυτή την φορά όμως το θαύμα ήταν πιο σκοτεινό, πιο βίαιο και απάνθρωπο,πέρα για πέρα όμως σύγχρονο και απόλυτα επίκαιρο!
Η συγγραφέας ξεσκεπάζει τις ρετουσαρισμένες ζωές και τις εικονικές συνειδήσεις και καταπιάνεται με σκληρά ψυχικά τραύματα που αναπόφευκτα καταλήγουν σε συντρίμμια ζωής.

Υπάρχουν άνθρωποι που αποζητούν την αγάπη και εκείνοι που απλά επιδιώκουν την δόξα.
Όταν έρχεται όμως η ώρα της αποκαθήλωσης ακόμα και τα χάρτινα οικοδομήματα του σαθρού βάθρου σου, θα προκαλέσουν τον πιο ισχυρό πάταγο!
Και ενώ νιώθεις τυχερός που κρατάς καλά φυλαγμένα όλα εκείνα τα πολύτιμα, θαρθει η μοιραία εκείνη στιγμή που θα σε κάψουν ύπουλα και αστραπιαία σαν την χειρότερη πύρινη κόλαση.
Το πεινασμένο στόμα του λύκου είναι έτοιμο να σε καταπιεί και να σε παρασύρει σε έναν ατέρμονο αρρωστημένο κύκλο.
Ο εαυτός σου είναι πλέον κάτι μιαρό και επιλέγεις σαν τον χαμαιλέοντα να υποδυθείς πιστά άλλους ρόλους, μόνο και μόνο για να ξεφύγεις.
Η αυλαία του σκληρού αυτού έργου θα πέσει και οι μπορντό κουρτίνες θα γίνουν πιο πορφυρές από το αίμα της ψυχής σου που η ίδια δεν υφίσταται πια!
Και η Τσιχλόφουσκα μετατρέπεται στο πιο προστατευτικό κουκούλι αποτελώντας την δικλείδα ασφαλείας σου,μέχρι που θα σκάσει και τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο.

Μια απάνθρωπη τραγωδία και η σαδιστική μανία του πλήθους να δουν άλλη μια φορά πίσω από τις κλειδαρότρυπες,μακαρίζοντας την τύχη τους που κάτι τόσο αποτρόπαιο δεν έλαβε ποτέ χώρα στις δικές τους ζωές!

Ο αναγνώστης δίχως αμφιβολία απορεί,κατανοεί και παράλληλα θαυμάζει για όλους εκείνους τους μηχανισμούς άμυνας που εφευρίσκουν οι άνθρωποι προκειμένου να προστατευτούν από τον ανείπωτο και φρικτό πόνο τους.
Ενδέχεται όμως οι άμυνες αυτές να αποτελέσουν και την πιο βάναυση φυλακή τους!

Ένα ευφυές και συγκλονιστικό αφήγημα που σου επιβάλλεται και παρόλο που πονάς βαθιά είναι αδιανόητο να του αντισταθείς!

Μια πολυεπίπεδη και αμετάκλητα σπαρακτική ιστορία που ενώ σε μουδιάζει και σε αφήνει μετέωρο,γνωρίζεις ότι η ανάγνωση της ήταν απλά μονόδρομος!

Κατά την γνώμη μου,ένα εγχειρίδιο ζωής που δεν πρέπει να λείψει από καμιά βιβλιοθήκη.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου