Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ - BACKMAN FREDRIK - ΕΚΔ. ΚΕΔΡΟΣ

Ο BACKMAN ένας συγγραφέας που δημιούργησε αίσθηση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό πριν κάποια χρόνια και έγινε ευρέως αρεστός, κυκλοφόρησε το νέο του μυθιστόρημα ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΓΧΟΣ.

'Ενα  βιβλίο που πριν καν περιηγηθώ στην ιστορία του, ήξερα πως θα με σαγηνεύσει. Ο δημιουργός με μια ιδιαίτερη πένα ( στην οποία όλοι έχουμε εθιστεί ), καταθέτει ένα ανάγνωσμα όπου τα συναισθήματα είναι ποικίλα και αντιφατικά. Το χαμόγελο διαδέχεται τη λύπη, ο προβληματισμός την λύτρωση και το έρεβος την αισιοδοξία.

Τα εν λόγω στοιχεία εναλλάσσονται με τόσο γρήγορο και με τέτοιο επίδοξο τρόπο, που κρατάνε την ψυχολογία του κοινού σε εγρήγορση.

Πρόκειται για ένα ακόμα πολυπρόσωπο σκηνικό, όπου η σκιαγράφηση των ηρώων πετυχαίνει απόλυτα  το σκοπό της.

Οχι μόνο γνωρίζουμε σε βάθος την ιστορία και την ψυχοσύνθεση τους, αλλά ταυτιζόμαστε με την διαδρομή τους συναισθανόμενοι τα όσα βιώνουν.

Μοναχικοί άνθρωποι που προσπαθούν να αποδράσουν  απο το προσωπικό τους τέλμα κάνοντας κάτι επίδοξο· παρευρίσκονται στην επίδειξη της πώλησης ενός διαμερίσματος.

Μια φαινομενικά φυσιολογική πράξη, που όμως λαμβάνει χώρα μια παράλογη μέρα συγκεκριμένης εορταστικής περιόδου.

Μια "ανόητη" ληστεία, ένας κακοποιός σε πλήρη  απομυθοποίηση, δυο αστυνομικοί που ο συγγενικός δεσμός που τους δένει, πολλές φορές λειτουργεί ως βαρίδιο για τους ίδιους και εφτά άνθρωποι που τίποτα κοινό δεν μοιάζουν να έχουν μεταξύ τους, θα καταφέρουν το ακατόρθωτο.

'Υστερα απο αυτή  τη συνάντηση που τους επιφύλασσε η μοίρα, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για κανέναν απο αυτούς.

'Ενα " τρελό" μυθιστόρημα που συγκινεί, αγγίζει  και ομορφαίνει την ψυχή μας. Μια διδαχή για το πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε τους  δαίμονες μας και να τιθασεύσουμε το άγχος που μας καταβάλει, με απόρροια να στερούμαστε κάθε τι που αγαπάμε !!!! 

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου