Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΣΕ ΕΙΔΑ-CLARE MACKINTOSH-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Σε είδα

Όταν η Ζόι Ουόκερ αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στην ζωή και στην καθημερινότητα της.

Παρόλο που η οικογένεια της είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται για λάθος,η ίδια αποφασίζει να βγάλει άκρη με την αρωγή μιας νεαρής αστυνόμου της Κέλις Σουίφτ, καθώς εμφανίζονται φωτογραφίες και άλλων γυναικών και όχι μόνο...

Κάποιους θα τους ξενίσει η στατική πλοκή περίπου μέχρι τα μισά του βιβλίου, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ψυχολογικά θρίλερ, σίγουρα όμως δεν θα μείνει κανείς ασυγκίνητος από τις και πάλι πανέξυπνες και καίριες ανατροπές της καινούριας ιστορίας της Clare Mackintosh.

Την συγκεκριμένη συγγραφέα την λάτρεψα και κόλλησα μαζί της από το εντυπωσιακό ντεμπούτο της και έκτοτε την ακολουθώ πιστά!

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα αποτυπώνει το πορτραίτο μιας σύγχρονης οικογένειας και παράλληλα παρουσιάζει με εντυπωσιακό τρόπο την ανασφάλεια, τον πανικό και την διαρκή απειλή, όταν κάθε κίνηση σου παρακολουθείται...

Όταν πάντα κάποιος είναι στο κατόπι σου.

Όταν μέσα στην παράνοια η οποία στροβιλίζει κάθε σου κίνηση και κάθε κύτταρο του κορμιού σου, υποψιάζεσαι τους πάντες και πολύ απλά δεν είσαι σίγουρος για κανέναν!

Το εν λόγω μυθιστόρημα δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα...

Μας υπενθυμίζει απλά ότι κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας μέσω των social media, μπορεί να γίνει βορρά στα χέρια κάθε ψυχάκια, ενόσω είμαστε αφελείς και απερίσκεπτοι.

Οι συνέπειες κάθε τέτοιας ιστορίας, ξέρουμε όλοι ότι είναι κάτι παραπάνω από τραγικές και εκτροχιάζουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας νοσηρής αλληλουχίας γεγονότων και μιας καλά στημένης πλεκτάνης, που ξεπερνά κάθε φαντασία!

Και εκεί που νομίζεις ότι το μυστήριο έλαβε τέλος και όλα τακτοποιήθηκαν, για άλλη μια φορά πλανάσαι αγαπητέ αναγνώστη και έρχεται ένας επικός επίλογος που σε αφήνει στην κυριολεξία άφωνο!

Στο προκείμενο ανάγνωσμα το σημείο αναφοράς είναι διαφορετικό για κάθε ήρωα:

άλλοι διψάνε για εκδίκηση, άλλοι για δικαιοσύνη, κάποιοι ποθούν διακαώς μια έκβαση, ενώ κάποιοι άλλοι επιζητούν απλά να προχωρήσουν παρακάτω...

Λίγο πολύ ότι θα έκανε καθένας μας, σε κάτι που τον αφορούσε άμεσα.

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου