Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Η Μαργαρίτα Χαντζιάρα μέσα από την "Μάσκα της ψευδαίσθησης", το πρώτο της βιβλίο με την αρχιεπιθεωρήτρια Έμιλυ Χατζηπέτρου, με έκανε να απολαύσω ένα αστυνομικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα δολοφονείται άγρια ο έφηβος Μάικ Μπάρλεϋ. Η Έμιλυ Χατζηπέτρου καλείται να εξιχνιάσει την υπόθεση μαζί με τον επιθεωρητές Τσαρλς Στόουν, και ο τρόπος που έγινε το έγκλημα τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το θύμα γνώριζε τον δολοφόνο του.
Σύντομα στην υπόθεση θα μπλεχτεί και η δίδυμη αδερφή της Έμιλυ η Άννα, η οποία ήταν καθηγήτρια του Μάικ και θα έχει ουσιαστικό ρόλο σε αυτή. Όταν ανακαλύψουν την εμφάνιση ενός ατόμου που είχε εξαφανιστεί πριν τρία χρόνια περίπου, ένα μπερδεμένο παζλ θα εμφανιστεί μπροστά στα μάτια τους και θα πρέπει να βάλουν όλα τα κομμάτια στη σωστή θέση τους. Κάτι που δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο μιας και η ψευδαίσθηση δεν βγάζει τη μάσκα της μέχρι τις τελευταίες σελίδες. Πρόσωπα από το περιβάλλον τους, μυστικά, ένα πρόσωπο από το παρελθόν και ένας κόσμος που δεν είναι αυτός που φαίνεται. Πώς θα τους βρει η ολοκλήρωση αυτού του παζλ;

Η γραφή της συγγραφέως ήταν κάτι που με τράβηξε από τις πρώτες σελίδες. Με έβαλε στην ατμόσφαιρα του βιβλίου και σιγά σιγά με κέρδισαν περισσότερα στοιχεία. Οι όμορφες και δυνατές περιγραφές, οι σκηνές που ήταν γεμάτες ένταση, το μυστήριο, η αγωνία. Ένα ακόμα στοιχείο οι χαρακτήρες. Ρεαλιστικοί, ένιωθα ότι βρισκόμουν δίπλα τους, γνωρίζουμε και τον πατέρα των διδύμων και στο τέλος ήθελα να ξαναβρεθώ ανάμεσα σε αυτή την οικογένεια. Να μάθω κι άλλα για αυτούς. Η ροή της αφήγησης κυλά ομαλά, χωρίς να κουράζει και ο τρόπος που τελειώνουν κάποια κεφάλαια με έκαναν να λέω "ακόμα ένα, ακόμα ένα". Οι τελευταίες σελίδες με γέμισαν με αγωνία και διάβαζα χωρίς να δίνω σημασία στο τι γίνεται γύρω μου. Η πλοκή είναι δυνατή και δεν πήγαινε το μυαλό μου στο ποιος και γιατί το έκανε.
Η συγγραφέας επέλεξε να θέσει και κοινωνικά ζητήματα μέσω των ηρώων της, όπως η οικογένεια, η φιλία, η πίστη, ο ανταγωνισμός.

Η "Μάσκα της ψευδαίσθησης" με ταξίδεψε στο βροχερό Λονδίνο, στη Σκωτία με μια δυνατή καταιγίδα και κλείνοντάς το χάρηκα που από τα αδιάβαστα μπήκε στα πρωτότυπα αστυνομικά που έχω διαβάσει.



Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου