Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Χωρίς δεύτερη σκέψη

Η Μαρίνα εργάζεται ως διοργανώτρια εκδηλώσεων και δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με την δουλειά της.

Την δικλείδα ασφαλείας της κατέχουν δικαιωματικά η οικογένεια και οι δύο κολλητοί φίλοι της.

Μέχρι που ένα αναπάντεχο γεγονός,στέκεται η κομβική εκείνη αφορμή που θα αλλάξει ριζικά τόσο την κοσμοθεωρία της όσο και την ίδια της την ζωή.

Η Georgia Efaplomata στο πραγματικά όμορφο συγγραφικό ντεμπούτο της,βάζει στο μικροσκόπιο τις ανθρώπινες σχέσεις και μας συστήνει ήρωες της διπλανής πόρτας,μέσα από αν μη τι άλλο ρεαλιστικές καταστάσεις.

Ο προσιτός λόγος και τα περιεκτικά και μικρής έκτασης κεφάλαια,έχουν ως αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ευανάγνωστο και απολαυστικό αφήγημα.

Η συγγραφέας πραγματεύεται τα γερά θεμέλια της φιλίας,μας υπενθυμίζει ότι στον έρωτα η καρδιά είναι ανέφικτο να τιθασευτεί, σπάει τα στερεότυπα και μας φέρνει αντιμέτωπους με εύλογες ανασφάλειες και αμφιβολίες.

Και έτσι απρόσμενα, όταν βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο της υπερανάλυσης η ζωή παύει να είναι πολύπλοκη.

Και όταν αφήνουμε τον χρόνο να κάνει την δουλειά του και παίρνουμε τις αποστάσεις μας, αυτόματα τίθενται σε ισχύ και οι πολυπόθητες ισορροπίες.

Με μοναδική προϋπόθεση ότι μπροστά σε κάθε μας συναίσθημα, δεν χωράνε θυσίες και εκπτώσεις!

Μια σύγχρονη ρομαντική ιστορία,διανθισμένη με τις κατάλληλες δόσεις χιούμορ,που μας κάνει να αντιληφθούμε πως ότι και αν αλλάζει γύρω μας, τα πραγματικά ουσιαστικά πράγματα μένουν τελικά αναλλοίωτα.

Pantelis Topalidis



1 σχόλιο: