Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΡΕΜΙΚ-ΣΟΝΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Το αμάρτημα της κυρίας Ρέμικ

 Η Άγκα Ρέμικ χρόνια τώρα,προσπαθεί μάταια να απεμπλακεί από το τραγικό οικογενειακό παρελθόν της.

Επιλέγει να στερεί πράγματα από τον εαυτό της και θεωρεί πως αυτό της αξίζει δικαιωματικά,προκειμένου να πληρώσει το βαρύ τίμημα των λανθασμένων επιλογών της.

Μέχρι που το όνομα της,βρίσκεται άμεσα συνδεδεμένο με την στυγερή δολοφονία ενός άτυχου κοριτσιού, του Καθολικού Δημοτικού σχολείου,στο οποίο η ίδια εκτελεί χρέη διευθύντριας.

Το τραγικό αυτό συμβάν επαναφέρει οδυνηρές μνήμες που αναπαύονταν νωχελικά στην λήθη και ξεκινά μια αλυσιδωτή σειρά καταστάσεων πέρα από όρια και λογική!

Η Sonia Saoulidou επανέρχεται δριμύτερη με ένα πολυδιάστατο και απρόβλεπτο αστυνομικό θρίλερ.

Με την μεστή και σαφώς πιο ώριμη γραφή της και με τις ευδιάκριτες καταβολές της παρελθοντικής της εμπειρίας ως κάτοικος εξωτερικού,στήνει επιδέξια την ατμόσφαιρα μιας κλειστής αμερικάνικης κοινωνίας και όλων των μυστικών και των ψεμάτων που την διέπουν.

Ένα άψογα σχεδιασμένο έγκλημα με αδιάνοητα επακόλουθα,ένα θολωμένο μυαλό που πασχίζει να βρει την άκρη και μια ολότελα αμαυρωμένη υπόληψη.

Δύο άψογα δομημένες ιστορίες που διαδραματίζονται διαδοχικά σε παρόν και παρελθόν και όταν αυτές μοιραία συνδέονται, έρχεται η δύναμη της αλήθειας να διαλύσει τις σκοτεινές σιωπές και να τις οδηγήσει στην λύτρωση του φωτός.

Η συγγραφέας με την διεισδυτική ματιά της και μέσα από γλαφυρές περιγραφές,επιχειρεί δικαίως να μας υπενθυμίσει τις ολέθριες συνέπειες που προκύπτουν,όταν οι προσλαμβάνουσες της στοργής και της αγάπης είναι ουσιασιαστικά ανύπαρκτες! 

Και τότε δίχως αμφιβολία, μιλάμε για μια νέα πραγματικότητα,για μια νοσηρή τάξη πραγμάτων,όπου ο εαυτός σου γίνεται επί της ουσίας ο χειρότερος εχθρός σου!

Παράλληλα ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με το αδηφάγο πρόσωπο της δικαιοσύνης, που προτρέχει,συνθλίβει και πολλές φορές καταδικάζει αψήφιστα και αναποτελεσματικά. 

Έξυπνα δοσμένες ανατροπές και κλιμακούμενο σασπένς,συνθέτουν ένα αιχμηρό ανάγνωσμα, που θα πυροδοτήσει τόσο την αγωνία μας όσο και την συγκίνηση μας σε ισόποσες δόσεις!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου