Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ-ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Γυναικεία υπόθεση

Ένας κατά συρροή δολοφόνος μιμείται ειδεχθή εγκλήματα του παρελθόντος.

Η υπαστυνόμος Νόρα Δενδρινού καλείται να εξιχνιάσει έναν αρρωστημένο δισεπίλυτο γρίφο,έχοντας την αρωγή του υπαστυνόμου Νικόλα Παναγιωτίδη και της ιδιωτικής ερευνήτριας Ελπινίκης Ντόκα.

Μία συγγραφική σύμπραξη που οι αναγνώστες περίμεναν διακαώς,πόσο μάλλον όταν αυτή καταπιάνεται με κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.

Και οι προσδοκίες που είχαν όχι μόνο δικαιώθηκαν,αλλά ξεπεράστηκαν κατά πολύ!

Ο πυρήνας της ιστορίας μας είναι οι τραγικά επίκαιρες γυναικοκτονίες.

Παρελθόν και παρόν εναλλάσσονται περίτεχνα και θύτης και θύμα ακροβατούν σε έναν ατέρμονο κύκλο παράνοιας.

Οι lenaofficialmanta και Claire Theodorou στήνουν τις έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο,που ο αναγνώστης θέλοντας και μη γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους,μέχρι την έκβαση της φρικιαστικής αυτής διαδρομής!

Η δεινότητα στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι εμφανέστατη,μόνο που το κόστος της λύτρωσης που επιθυμούν οι συγκεκριμένοι ήρωες είναι κάτι παραπάνω από βαρύ.

Αναντίρρητα,το συγκεκριμένο αφήγημα δεν είναι μόνο ένα συναρπαστικό crime book.

Παράλληλα,αντικατοπρίζει την σύγχρονη κοινωνία και τα τραύματα της και κατορθώνει να καταδικάσει με εξαιρετική μαεστρία κάθε είδους βία και διακρίσεις,δίνοντας την απαιτούμενη τροφή για σκέψη. 

Οι πραγματικά γλαφυρές περιγραφές και η σφιχτοδεμένη πλοκή συνθέτουν ένα εκρηκτικό μυθιστόρημα με σαρωτικές εξελίξεις και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα πετυχημένο!

Pantelis Topalidis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου