Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ-ΦΡΕΓΙΑ ΣΑΜΠΣΟΝ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Η γυναίκα της βιβλιοθήκης

Η Τζουν Τζόουνς είναι μία εσωστρεφής νέα γυναίκα που την διέπει μια έντονη κοινωνική αμηχανία και εργάζεται στην βιβλιοθήκη του μικρού αγγλικού χωριού όπου μεγάλωσε,το Τσάλκοτ.

Όταν το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει την απόφαση του να κλείσει την βιβλιοθήκη,η Τζουν θα κάνει τα αδύνατα δυνατά,για να σώσει το μέρος που αγαπάει από μικρό παιδί.

Ίσως όμως είναι και μια καλή ευκαιρία,να καταφέρει να σώσει και τον ίδιο της τον εαυτό!

Μια πανέμορφη και συνάμα τρυφερή ιστορία, όπου πρωτοστατούν τα βιβλία και το ιδιαίτερο άρωμα που αναδύουν οι δικές τους ιστορίες.

Συνάμα γίνεται λόγος για εκείνη την λαχτάρα και τον ενθουσιασμό που διέπει κάθε βιβλιόφιλο,μέχρι να ανακαλύψει το επόμενο μυθιστόρημα που θα του κρατήσει συντροφιά.

Πέρα όμως από τα παραπάνω,έχουμε στην διάθεση μας ένα πραγματικά υπέροχο ανάγνωσμα που πραγματεύεται την απώλεια,την φιλία και την αγάπη, καθώς και την σπουδαία έννοια της αλληλεγγύης.

Γιατί τελικά τα πάντα,είναι πιο όμορφα όταν τα μοιράζεσαι!

Μέσα από τα μάτια της κεντρικής μας ηρωίδας,ο αναγνώστης αναλογίζεται όλες εκείνες τις μάχες που αξίζει να δώσει και επιπλέον αντιλαμβάνεται ότι ευτυχώς,δεν είναι ποτέ αργά για μια καινούρια αρχή.

Αναντίρρητα,ένα ξεχωριστό και απολαυστικό αφήγημα που υμνεί την αγάπη στην λογοτεχνία και μας προτρέπει να ζούμε την ζωή μας στο έπακρο!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου