Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αρκετά καλογραμμένο αστυνομικό, με πολύ πιο δυνατή πλοκή από το προηγούμενο του συγγραφέα, Έγκλημα στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Σε γενικές γραμμές η γραφή εξαιρετική όπως σε κάθε βιβλίο του κύριου Πολυράκη. Η πλοκή του μου θύμισε έντονα κάτι από τα βιβλία του Γιάννη Μαρή. Θα ήθελα να διαβάσω και άλλο βιβλίο μυστηρίου από τον κύριο Πολυράκη, αφού σε κάθε βιβλίο η αστυνομικού περιεχομένου γραφή του γίνεται όλο και καλύτερη!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Στη Θεσσαλονίκη του σήμερα, του Μνημονίου, του ΔΝΤ, του Μεσοπρόθεσμου και της μεγάλης ανεργίας, ο Μιχάλης Βλαντής, πολιτικός μηχανικός που πλέον κερδίζει τα προς το ζην κάνοντας τον οδηγό σε ταξί, δέχεται μια ασυνήθιστη πρόταση από τον επιχειρηματία Αριστείδη Κοντογιώργη. Η πρόταση φαντάζει ανήθικη στον Βλαντή, όμως η αμοιβή που προσφέρει ο επιχειρηματίας είναι δελεαστική: πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Ο νεαρός μηχανικός αποδέχεται την πρόταση και μπλέκει σε έναν παράφορο έρωτα με την αινιγματική Ελίζα Κοντογιώργη. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει ότι έχει βρεθεί έξω από τον κόσμο του και θα βιώσει την ένταση του έρωτα, τον πόνο και την πρωτόγνωρη ευτυχία, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη και το μίσος, τη θυσία και τον κίνδυνο του θανάτου. Κι όλα αυτά εναλλάσσονται διαδοχικά στους δρόμους και στις πλατείες τής πάντα ερωτικής Θεσσαλονίκης, που, όσο κι αν αλλάζουν οι εποχές, η φυσιογνωμία της παραμένει αναλλοίωτη.

Ένα μυθιστόρημα με απροσδόκητο τέλος που φανερώνει ότι τη ζωή δεν την καθορίζουν οι δυσκολίες που συναντάμε, αλλά η ικανότητά μας να τις προσπερνάμε.

2 σχόλια: