Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

CASTA DIVA ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο! Θα μπορούσε άνετα να έχει τίτλο «Η δύναμη της αγάπης» ή «η ανακάλυψη της αγάπης». Η συγγραφέας, μέσα από την ηρωίδα του βιβλίου της, προσπαθεί να μας διδάξει τι είναι η αγάπη, ο έρωτας, ακόμη κι ο θάνατος. Με έκανε να δω κι εγώ από τα μάτια της ψυχής της Κάλλας, να αγαπήσω τον Θεοτόκη, να πονέσω μαζί της, να χαρώ και, αν και η εξέλιξη της ζωής της δεν ήταν αυτή που περίμενα και ήθελα, το τέλος του βιβλίου με έκανε να χαμογελάσω!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

«Αν ήξερα πόσο πόνο έχει η αγάπη, δε θα σε είχα αγαπήσει», Κάλλας. «Εγώ θα σε είχα αγαπήσει, Θεοτόκη μου, ακόμα κι αν ήξερα πως χωρίς εσένα δε θα είχα γνωρίσει τον πόνο ποτέ… Νιώθω πως θα ερχόμουν να σε βρω σαν την ψυχή που ενσαρκώνεται, γνωρίζοντας από πριν πως το σώμα τούτο θα τη βασανίσει…» 

Η Μαρία γεννήθηκε τυφλή. Έλεγε η μητέρα της πως, καθώς την κρατούσε στην αγκαλιά της, είδε στα μάτια της την ομορφιά της μουσικής, που την ακούς αλλά δεν τη βλέπεις. Σαν τα τραγούδια που λέει η Κάλλας ήταν∙ σαν την Casta Diva… Τόσο όμορφη! Και τότε αποφάσισε να τη βαφτίσει Μαρία και να τη φωνάζει Κάλλας. 

Παιδί ακόμα η Κάλλας, γνωρίζεται με τον Θεοτόκη. Μικρός και εκείνος, οχτώ χρόνων. «Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;» της προτείνει με αθωότητα ο Θεοτόκης… 

Αγαπήθηκαν πολύ. Και πόνεσαν πολύ. Όλη τους τη ζωή για τον έρωτα και την αγάπη την έζησαν. Για εκείνη την απρόσμενη στιγμή της ευτυχίας που στέκεται στα χέρια κι ύστερα πάλι ξαφνικά, σαν νεράκι που σκάει στην ακροθαλασσιά, χάνεται στα κύματα.

3 σχόλια:

 1. βαθμολογια????? μ΄αρεσει η Βικτωρια ειναι δυνατη πενα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το είχα διαβάσει όταν πρωτοκυκλοφόρησε, νομίζω όμως πως ένα 10αρακι το είχε πάρει! Μου άρεσε πολύ και μου έβγαλε πολλά συναισθήματα!

   Διαγραφή
 2. Το είχα διαβάσει και εγώ όταν κυκλοφόρησε και μου είχε αρέσει και εμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή