Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Η ΓΚΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ STEPHEN KING RICHARD CHIZMAR ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο από τον Stephen King και τον Richard Chizmar. Είναι το τρίτο βιβλίο που διαβάζω από τον King, μετά το παιδί από το Κολοράντο και τη Μέθοδο Αναπνοών, και συνειδητοποιώ και πάλι πόσο αδικημένος είναι στο μυαλό μας ο συγγραφέας... Ακούγοντας το όνομα του το μυαλό μας σκέφτεται αμέσως βιβλία τρόμου.  Ίσως να έχει και τέτοια βιβλία ο Βασιλιάς, όμως δεν έχει μονο αυτο το είδος αν και οι περισσότεροι αναγνώστες λανθασμένα το νομίζουν.. 
Γενικά τα βιβλία του είναι τροφή για σκέψη, γεμάτα από νοήματα κρυμμένα και φανερά!
Στο βιβλίο "Η Γκουέντι και το κουτί" ηρωίδα είναι η δωδεκάχρονη-αρχικά- Γκουέντι, που ενώ είναι ένα κοριτσάκι που δεν είναι και το πιο δημοφιλές στο σχολείο του, της εμφανίζεται ξαφνικά ένας παράξενος άνδρας, της δίνει ένα μυστήριο κουτί το οποίο έχει πάνω του 8 κουμπιά...  8 κουμπιά, κάποια από αυτά δίνουν διάφορα δώρα... Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται κι η Γκουέντι το ανακαλύπτει σιγά σιγά καθώς τη βλέπουμε να μεγαλώνει και να μαθαίνει πράγματα μέσα από αυτό το μυστήριο δώρο που της δώθηκε. Το τέλος αρκετά ανατρεπτικό!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και τρόμο, που θα σας κόψει την ανάσα
Ελάτε… προσοχή στα σκαλιά… η ανηφόρα είναι απότομη…
Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ. Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος –Κούτζο, Στάσου πλάι μου, Χρήσιμα αντικείμενα… Όμως δεν είχε ειπωθεί ποτέ μέχρι τώρα η ιστορία για την Γκουέντι και το κουτί.
Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά…
O Stephen King μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Richard Chizmar, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου