Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ANGELA MARSONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μετά το ντεμπούτο της στην αστυνομική λογοτεχνία, με το βιβλίο Σιωπυλή Κραυγή, η αγγλίδα συγγραφέας Angela Marsons μας παρουσιάζει το δεύτερο πόνημα της με τίτλο ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Βασική πρωταγωνίστρια και εδώ είναι η επιθεωρήτρια Κιμ Στόουν, που παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι πολύ πεπειραμένη και χαίρει τον σεβασμό όλου του αστυνομικού σώματος. Δύο παράλληλες υποθέσεις είναι αυτές που απασχολούν την ίδια και την ομάδα της, που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Μετά από την καταγγελία μιας δασκάλας, η οποία έχει βάσιμες υποψίες πως δύο μαθήτριες της κακοποιούνται, αστυνομικοί εισβάλουν στο υπόγειο του σπιτιού τους και αυτό που αντικρίζουν προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων. Ένα στημένο σκηνικό και η κάμερα καθως και οι ταινίες αποκαλύπτουν πως υπεύθυνος για την κακοποίηση των κοριτσιών είναι ο ίδιος τους ο πατέρας. Μετά από προσεκτική έρευνα ανακαλύπτουν τη σκιά και ενός άλλου ατόμου κατά τη λήψη της σκηνής. Αμέσως αρχίζει ένα κυνηγητό υπόπτων, μέσα στους οποίους και η ίδια η μητέρα, ώστε να μη μείνει κανένας ατιμώρητος. Η Κιμ έχει πάρει πολύ προσωπικά αυτή την υπόθεση, μιας και ότι έχει να κάνει με κακομεταχείρηση ανηλίκων την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη. Η προσωπική, δική της ιστορία, καθώς και του αδερφού της, στην ευαίσθητη ηλικία των παιδικών τους χρόνων, της έχει δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα από τα οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαλλαγεί.
Η δεύτερη και δυσκολότερη υπόθεση που την απασχολεί είναι η ανακάλυψη του πτώματος ενός ανθρώπου, ο οποίος παλιότερα είχε κατηγορηθεί για βιασμό, και η ανεύρεση του δολοφόνου του. Όταν ανακαλύπτουν πως λίγες μέρες πριν τον φόνο το θύμα του βιασμού, μια νεαρή γυναίκα, είχε επισκεφθεί για συνεδρίες την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Θορν, ένα περίεργο σενάριο έχει δημιουργηθεί στο μυαλό της επιθεωρήτριας. Το κακό δεν σταματάει εδώ. Η απόπειρα κι άλλων φόνων από άτομα που είναι πελάτες της συγκεκριμένης γιατρού, εδραιώνουν τις υποψίες της Κιμ και ξεκινάει να συνδέει τα κομμάτια αυτού του διαστροφικού παζλ. Μπορούν άραγε άτομα με ιδιαίτερες συναισθηματικές αστάθειες να χειραγωγηθούν και να οδηγηθούν σε αποτρόπαιες πράξεις; Ένα κυνηγητό που θυμίζει αυτό της γάτας και του ποντικού ξεκινάει. Δύο ιδιαίτερα ευφυείς γυναίκες ξεκινούν έναν πόλεμο, ψάχνοντας η μία την Αχίλλειο πτέρνα της άλλης. Ένα πολύ ωραίο αστυνομικό βιβλίο που σε κερδίζει και σε κατακτά πολύ γρήγορα κάνοντας την ανάγνωση του να μην είναι καθόλου κουραστική. Πολύ ενδιαφέρουσες και οι δύο ιστορίες, η καθεμία με τη δική της δυναμική, που δεν αφήνουν τον αναγνώστη να πλήττει ούτε στιγμή, αφού το μυθιστόρημα δεν κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο. Όσοι αγαπήσατε το προηγούμενο της βιβλίο, θα σας ανταμείψει εξίσου και αυτό!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η νέα συναρπαστική περιπέτεια της ντετέκτιβ Κιμ Στόουν
Ένας βιαστής βρίσκεται άγρια δολοφονημένος και η επιθεωρητής Κιμ Στόουν με την ομάδα της καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση. Ωστόσο, σ’ αυτό το έγκλημα έρχονται σύντομα να προστεθούν κι άλλοι φόνοι, που μοιάζουν να πηγάζουν από την ίδια ζοφερή εκδικητική μανία.
Καθώς η αστυνομική έρευνα εξελίσσεται με αγωνιώδεις ρυθμούς, η Κιμ θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός ανελέητου εχθρού που επιδίδεται σε αρρωστημένα πειράματα. Ενός εχθρού που φαίνεται να γνωρίζει όλες τις αδυναμίες της. 
Ο αριθμός των πτωμάτων μεγαλώνει, και για να σταματήσει τους φόνους η Κιμ πρέπει να σκαλίσει βαθύτερα από κάθε άλλη φορά. Στο ίδιο της το παρελθόν…
Όσο πιο σκοτεινός είναι ο νους, τόσο πιο θανατηφόρο γίνεται το παιχνίδι…
Ένα ακόμη θρίλερ της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς γεμάτο ένταση και αγωνία, που θα σας κόψει την ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου