Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΡΚΟΣ ΣΑΡΑ ΠΙΝΜΠΟΡΟ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Σάρα Πίνμπορο έχει εξελιχθεί σε μετρ των ψυχολογικών θρίλερ. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της με το ανατρεπτικό μυθιστόρημα ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ, κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στον κόσμο των βιβλίων θρίλερ με τον ΟΡΚΟ.
Η Λίζα, μια ενήλικη γυναίκα και μητέρα, έχοντας ένα βεβαρημένο παρελθόν από το οποίο προσπαθεί να αποδράσει, ζει με νέα ταυτότητα μια φυσιολογική καθημερινότητα. Η έφηβη κόρη της, Άβα, καθώς και η κολλητή φίλη της, Μέριλιν, είναι οι άνθρωποι που αγαπάει περισσότερο στη ζωή της. Καμιά από τις δύο όμως δεν γνωρίζει τα καλά κρυμμένα μυστικά της. Μέχρι που διάφορα γεγονότα κάνουν τις μνήμες να ξυπνούν.
Ο εφιάλτης για τη Λίζα έχει ξεκινήσει με απροσδιόριστη μορφή και πρόσωπο, αφού η απειλή δεν έχει όνομα... Ένα τυχαίο συμβάν θα γίνει η αιτία να αποκαλυφθούν όλα. Η διάσωση ενός παιδιού από βέβαια πνιγμό με ηρωίδα την Άβα, θα γίνει η απαρχή της αντίστροφης μέτρησης. Η Λίζα θα μείνει μόνη, δακτυλοδεικτούμενη, θα χάσει δουλειά, φίλους, την ίδια της την κόρη, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτά για τα οποία η ίδια έχει κατηγορηθεί πως διέπραξε στα παιδικά της χρόνια.
Ποια είναι τελικά η πραγματική της ιστορία; Ένας Όρκος που από ότι φαίνεται η ίδια έδωσε, όμως και η ίδια καταπάτησε, θα της στοιχίσει την ηρεμία και τη γαλήνη. Ανοιχτοί λογαριασμοί ετών ζητούν να κλείσουν και ο κυνηγός με το θήραμα έχουν δυσδιάκριτους ρόλους.
Ένα βιβλίο που μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπήρχαν βέβαια κάποια σημεία που τα θεώρησα περιττά καθώς η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν είναι της αρεσκείας μου και μερικές εκφράσεις είναι αρκετά "αμερικάνικες", ευτυχώς όμως ήταν ελάχιστες. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η Πίνμπορο είναι δεξιοτέχνης στις ανατροπές που σε αφήνουν έκπληκτο.
 
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η Λίζα ζει μια πολύ ήσυχη καθημερινότητα, αφοσιωμένη στην ανατροφή της δεκαεξάχρονης κόρης της, Άβα. Επιφυλακτική απέναντι στους άντρες, δε μιλά ποτέ για το ζωή της ή για τον απόντα πατέρα της Άβα. Η καλύτερη φίλη της, η Μέριλιν, παρόλο που έχει τα δικά της οικογενειακά προβλήματα, προσπαθεί να την πείσει να ανοιχτεί και να αρχίσει να φλερτάρει.
Η Άβα έχει κουραστεί από την υπερπροστατευτική μητέρα της. Θέλει να ζήσει σαν μια φυσιολογική έφηβη, να χαλαρώνει με τις κολλητές της, να πηγαίνει για κολύμπι, να έχει αγόρι.
Η Λίζα, πάλι, νιώθει μια περίεργη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, καθώς μικροπράγματα από το παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους στο παρόν. Γνωρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατέψει τον εαυτό της και την κόρη της είναι να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της. Θα χρειαστεί βοήθεια από το μοναδικό άτομο που μπορεί να εμπιστευτεί: τη Μέριλιν. Και για να τα καταφέρουν πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Όμως, πριν από πολύ καιρό η Λίζα είχε δώσει έναν όρκο. Και δεν τον κράτησε. Αυτή η προδοσία δεν ξεχάστηκε ποτέ – ούτε συγχωρέθηκε. Και τώρα η Λίζα θα πρέπει να το πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου