Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ KATE FURNIVAL ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Έχοντας εκατομμύρια αναγνώστες που ακολουθούν το έργο της, η Kate Furnival προέβη στη συγγραφή ενός ακόμη επιτυχημένου μυθιστορήματος.
Πρόκειται για μία μεταπολεμική περιπέτεια, με έντονη δράση και σασπένς. Μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε πολλές χώρες με πλούσιο πολιτισμό και ιστορία έγινε η σύσταση εκπαιδευόμενων ομάδων με σκοπό την ανεύρεση έργων τέχνης και αντικειμένων που εκλάπησαν από επιτήδειους που καπηλεύτηκαν την πολιτισμική κληρονομιά.
Πάνω σε αυτό το θέμα η συγγραφέας υφαίνει τη νέα της ιστορία, η οποία διαδραματίζεται στην Ιταλία. Κεντρική ηρωίδα είναι η Κατερίνα Λομπάρτι, μια κοπέλα που προσπαθεί να ορθοποδήσει σε μία κατεστραμμένη πόλη, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση -κατάλοιπα ενός φριχτού πολέμου- ταλαιπωρούν τους πολίτες. Έχοντας χάσει τον πατέρα της από μία βόμβα που έπεσε στο εργαστήριο του την ώρα που εργαζόταν και εγκαταλελειμμένη από τη μητέρα της σε παιδική ηλικία, πορεύεται με μόνη συντροφιά της τον τυφλό παππού της και τον μικρό της αδερφό.
Η Κατερίνα, όπως και η οικογένεια της, είναι εραστής του ξύλου και πριν τον πόλεμο διέθεταν μια φημισμένη και επικερδή επιχείρηση. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Η εμφάνιση δύο στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων ταράσσει τις ισορροπίες και γκρεμίζει συθέμελα τον κόσμο της. Οι δύο άνδρες την ανακρίνουν για τον πατέρα της, ενημερώνοντας την πως το όνομα του εμπεριέχεται στη λίστα με όλους όσους έκλεψαν και εμπορεύτηκαν αντικείμενα και έργα ανυπολόγιστης αξίας με κίνητρο το χρήμα. Η Κατερίνα αρνείται να αποδεχτεί την προδοσία του πατέρα της και ξεκινά έναν επικίνδυνο αγώνα προς την ανεύρεση της αλήθειας. Πολλοί θα συμμαχήσουν στο πλευρό της και συγχρόνως σημαίνοντα πρόσωπα με εξουσία θα προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν.
Πόσα πρόσωπα μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος όταν η πείνα και οι κακουχίες τον καταβάλουν ή όταν η απληστία υπερισχύει έναντι οποιουδήποτε πρότερου έντιμου σκοπού;
Ένα πλούσιο μυθιστόρημα με μία εξαιρετική, γεμάτη και γρήγορη πλοκή που οδηγεί τον αναγνώστη στα σκοτεινά τούνελ της Νάπολης και των θαμμένων μυστικών που αυτά κρύβουν. Ίσως το πιο περιπετειώδες μυθιστόρημα της Furnival
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μια χώρα σε αναταραχή. Μια γυναίκα που έχει μόνο μία ευκαιρία να σωθεί!
Ιταλία, 1945. Τα βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα προσπαθούν να βοηθήσουν την Ιταλία να ορθοποδήσει μετά τον πόλεμο, ενώ οι Ιταλοί αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Η Κατερίνα Λομπάρντι βρίσκεται σε απόγνωση. Ο πατέρας της είναι νεκρός, η μητέρα της εξαφανισμένη, ο αδελφός της κινδυνεύει, η ίδια φτάνει στα άκρα για να προστατέψει τη ζωή της ανάμεσα στα ερείπια των βομβαρδισμένων δρόμων της Νάπολης… Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει θα χαράξουν το μέλλον της.
Παλεύοντας να καθαρίσει το όνομα του πατέρα της που κατηγορείται για προδοσία, ανακαλύπτει μια πλεκτάνη εναντίον της οικογένειάς της.
Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί σε αυτό το χάος και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Άραγε, τα μυστικά του παρελθόντος θα γίνουν η καταστροφή της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου