Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ο ΔΙΩΚΤΗΣ ΛΑΡΣ ΚΕΠΛΕΡ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Το δεύτερο μέρος από τη διλογία του Λαρς Κέπλερ, έχει τίτλο Ο ΔΙΩΚΤΗΣ. Όπως μας πληροφορούν οι συγγραφείς στο εισαγωγικό τους σημείωμα, διώκτης στον όρο της ψυχολογίας, θεωρείται κάποιος που πάσχει από ψυχαναγκαστική διαταραχή και έχει τη νοσηρή εμμονή να παρακολουθεί τις δραστηριότητες ενός άλλου ατόμου. Η περιγραφή αυτή αποτελεί προπομπό με το τι θα βρεθεί αντιμέτωπος ο αναγνώστης.
Έπειτα από έναν χρόνο ο Γιούνα Λίννα, έχει χαρακτηριστεί νεκρός και τη θέση του παίρνει η αστυνομική επιθεωρήτρια Μαργκότ Σίλβερμαν, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Κάποιος παρακολουθεί στενά γυναίκες, τις βιντεοσκοπεί και στέλνει τις ταινίες στην αστυνομία, προαναγγέλλοντας τα υποψήφια θύματα του, τα οποία μετά την αποστολή των ταινιών βρίσκονται φριχτά δολοφονημένα με παραμορφωμένο πρόσωπο. Τελειώνοντας κάθε φορά την αποτρόπαια πράξη του, παίρνει σαν τρόπαιο κάποιο χαρακτηριστικό τους τοποθετώντας τα χέρια τους σε συγκεκριμένη στάση. Βρισκόμενη σε αδιέξοδο η Μαργκότ ζητά τη βοήθεια του ψυχίατρου Έρικ, για να υπνωτίσει έναν αυτόπτη μάρτυρα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος αμέσως μετά τη μία εκ των δολοφονιών.
Για άλλη μια φορά το συγγραφικό δίδυμο δημιουργεί ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Τα γεγονότα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς αφήνοντας μας έκπληκτους ξανά. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως ξετυλίγουν το κουβάρι αποκαλύπτοντας μας τη λύση της υπόθεσης, η οποία όμως κατά έναν περίεργο τρόπο πάλι περιπλέκεται... Οι ένοχοι μέσα στην εξέλιξη της ιστορίας, αλλάζουν ρόλους δυσκολεύοντας μας έτσι να βρούμε τον πραγματικό δολοφόνο. 

Ένα ανατριχιαστικό και δυναμικό αφήγημα που δίνει απαντήσεις σε θέματα που απασχόλησαν τους φανατικούς αναγνώστες του Γιούνα Λίννα, μετά το τέλος του ΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο, και ίσως οι συγγραφείς σε ένα μελλοντικό τους βιβλίο μας εκπλήξουν με μια τους ακόμη ανατροπή. Έχω την εντύπωση πως οι νεκροί θα ζωντανέψουν αν και κάτι τέτοιο θα με δυσαρεστήσει ιδιαίτερα. Αυτή όμως είναι η μαγεία του Λαρς Κέπλερ, πως ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

ΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΜΕΝΑ, ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ
Ένα βίντεο φτάνει στην Κρατική Εγκληµατολογική Υπηρεσία της Στοκχόλµης. Δείχνει µία γυναίκα, ζωντανή, που κάποιος την κινηµατογραφεί µέσα από το παράθυρο του σπιτιού της. Δεν ξέρει ότι την παρακολουθούν. Η αστυνοµία δε λαµβάνει σοβαρά υπόψη το υλικό. Ώσπου τη βρίσκουν νεκρή.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΑ...
Όταν έρχεται το επόµενο βίντεο, η αστυνοµική επιθεωρήτρια Μάργκοτ Σίλβερµαν ψάχνει απεγνωσµένα τρόπους για να αναγνωριστεί η ταυτότητα του θύµατος. Όµως είναι ήδη πολύ αργά. Τη στιγµή της αποστολής του βίντεο, οι γυναίκες έρχονται ήδη αντιµέτωπες µε τις τελευταίες τροµακτικές στιγµές της ζωής τους. Και χωρίς να συνδέει τίποτε τα θύµατα, η αστυνοµία είναι ανίσχυρη να τις βοηθήσει.
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
Σύντοµα ο τρόµος καταλαµβάνει τη Στοκχόλµη. Ποιο θα είναι το επόµενο θύµα; Ο ψυχίατρος και υπνωτιστής δρ. Έρικ Μαρία Μπαρκ καλείται να υπνωτίσει τον σύζυγο του δεύτερου θύµατος, ελπίζοντας να ξεκλειδώσει τις µνήµες που έχει από τη σκηνή του εγκλήµατος. Όµως αυτό που αποκαλύπτει ο δρ. Μπαρκ στις συνεδρίες του τον αναγκάζει να αποφασίσει να αποκρύψει την αλήθεια από την αστυνοµία.
Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η υπόθεση µπορεί να διαλευκανθεί µόνο µε τη βοήθεια του αστυνοµικού επιθεωρητή Γιούνα Λίννα, του ανθρώπου που αγνοείται πάνω από έναν χρόνο και θεωρείται νεκρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου