Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ AMY LLOYD ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Το συγγραφικό ντεμπούτο της Amy Lloyd, Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Ο Ντένις εδώ και είκοσι χρόνια εκτείει την ποινή του στις αμερικανικές φυλακές και έρχεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή. Συνελήφθη στην ηλικία των 18 ετών, κατηγορούμενος για τους φόνους νεαρών κοριτσιών, τα πτώματα των οποίων δεν έχουν βρεθεί ποτέ, με εξαίρεση τη σωρό μιας κοπέλας της οποίας τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν απέδειξαν την ενοχή του.
Όλα αυτά τα χρόνια η αμερικανική κοινωνία βρίσκεται διχασμένη, οι αποδείξεις δεν κρίνονται επαρκείς και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ταχθεί υπέρ του Ντένις, καθώς και όλος ο τύπος και το διαδίκτυο ασχολείται μαζί του.
Σε ένα τέτοιο σάιτ που ασχολείται με παραβατικές ιστορίες η Σαμ, αγγλίδα δασκάλα, γνωρίζει την περίπτωση του Ντένις, αποκτά εμμονή μαζί του και ξεκινά αλληλογραφία με τον θανατοποινίτη που θα της αλλάξει όλη της τη ζωή. Μέσω των επιστολών ερωτεύονται παράφορα και η Σαμ αψηφά τα κοινωνικά στερεότυπα, εγκαταλείπει χώρα και δουλειά, με σκοπό να συναντήσει τον άνδρα των ονείρων της. Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι ραγδαίες και τη βρίσκουν απροετοίμαστη.
Η ομολογία ενός άλλου κατάδικου απαλλάσσει τον Ντένις από τις κατηγορίες και αποκτά την ελευθερία του. Το ζευγάρι θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, και να "πολεμήσει" για να ενταχθεί ξανά στην κανονικότητα.
Ένα θρίλερ που αν και το πήρα στα χέρια μου έχοντας κάποιες αμφιβολίες και περιμένοντας ένα χλιαρό ανάγνωσμα, η πλοκή του με εξέπληξε ευχάριστα! Η ιστορία που εξελίσσεται και τα χαρακτηριστικά που την διέπουν, δημιουργούν στον αναγνώστη αμείωτο ενδιαφέρον. Για αυτούς τους λόγους δεν το άφησα από τα χέρια μου μέχρι να δω το φινάλε. Αν και η εξέλιξη είναι σχετικά προβλέψιμη, εντούτοις δεν αφαιρεί το σασπένς που το περιβάλλει. Το βέβαιο είναι πως από εδώ και πέρα θα την ακολουθώ σε κάθε συγγραφικό της βήμα!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Τον εμπιστεύεσαι. Τότε γιατί φοβάσαι τόσο;
Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις τον άντρα σου, όταν δεν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια;
Πριν από είκοσι χρόνια, ο Ντένις Ντάνσον συνελήφθη και φυλακίστηκε για τον βάναυσο φόνο ενός κοριτσιού. Τώρα η ζωή του γίνεται θέμα ενός ντοκιμαντέρ για ένα αληθινό έγκλημα και προκαλείται μια φρενήρης αντίδραση στο διαδίκτυο προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ελευθερωθεί ένας άντρας που καταδικάστηκε άδικα. Χιλιάδες μίλια μακριά, η Σαμάνθα παθιάζεται με την υπόθεση του Ντένις. Αλληλογραφεί μαζί του, γοητεύεται από την καλοσύνη του απέναντί της και δεν αργεί να εγκαταλείψει την παλιά ζωή της και να τον παντρευτεί, ξεκινώντας εκστρατεία για την απελευθέρωσή του. Μα όταν ο Ντένις αποφυλακίζεται, η Σαμάνθα αρχίζει να ανακαλύπτει περίεργα στοιχεία από το παρελθόν που της δημιουργούν υπόνοιες…
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΑΘΩΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου