Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΡΙΔΑΔ ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΑΜΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Την Καριδάδ Μπράβο Άδαμς τη γνώρισα πρώτα μέσα από τις σειρές που γυρίστηκαν βασισμένες στα βιβλία της και ύστερα διαβάζοντας τα όμορφα βιβλία της. Ως παιδί μεγαλωμένο στα '90s λοιπόν, περίμενα και εγώ να γυρίσω από το φροντιστήριο για να δω με τους δύο καλύτερους μου φίλους τη "Βερόνικα".(πρωτότυπος τίτλος "La Mentira") Αυτή η σειρά ήταν βασισμένη στο βιβλίο "ΤΟ ΨΕΜΑ" που διάβασα αρκετά χρόνια αργότερα και δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου.
Πρόκειται για την ιστορία δύο νεαρών γυναικών, της Βερόνικα και της Βιρχίνια, που είναι μεγαλωμένες από ένα ζευγάρι πλουσίων, του Τεοδόρο και της Σάρα Δε Καστέλο Μπράνκο, ως ανηψιές τους και χωρίς να τις ξεχωρίζουν από τον γιο τους, Χουάν. Η Βερόνικα είναι γεμάτη ζωή, κεφάτη, θαραλλέα, κοινωνική και αρκετά μπροστά από την εποχή της. Στον αντίποδα η Βιρχίνια είναι ντροπαλή, διστακτική και λόγω μιας ασθένειας που τη βασανίζει από παιδί δεν έχει μεγάλο κοινωνικό περίγυρο. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας της, η θεία τους έχει αδυναμία στη Βιρχίνια και τη μεγαλώνει ως μελλοντική της νύφη, ενώ τη Βερόνικα την κατακρίνει για ό,τι και αν κάνει. Ο Χουάν όμως και ο θείος τους όμως προτιμούν την παρέα της Βερόνικα.
Μέχρι που στη ζωή τους εμφανίζεται ο Δεμέτριο, ένας μυστηριώδης άνδρας που έχει ένα λυπηρό παρελθόν. Ο Ρικάρδο, ο αδερφός του, αυτοκτόνησε λόγω μιας γυναίκας που τον εξαπάτησε. Αυτή η γυναίκα είναι μία εκ των νεαρών δεσποινίδων της οικογένειας Καστέλο Μπράνκο. Όταν ο νεαρός Ρικάρδο ήταν στη δούλεψη του κύριου Τεοδόρο τη γνώρισε, δημιούργησε σχέση μαζί της(κάτι εντελώς ανάρμοστο για το Ρίο Ντε Τζανέιρο εκείνης της εποχής) και εκείνη τον πρόετρεψε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση σε ένα μακρινό μέρος, ξεχασμένο από τον Θεό, ώστε να γυρίσει και να την πάρει για να παντρευτούν. Έτσι με το όνειρο της οικογένειας που θα δημιουργούσε πήγε και δούλεψε σκληρά στο ορυχείο, στέλνοντας της τα χρήματα που έβγαζε. Όμως κάποια στιγμή ήρθε μια επιστολή από εκείνη, που του έλεγε πως τα λεφτά έχουν φαγωθεί, πως τον χρησιμοποίησε και πως θα παντρευόταν έναν εκατομμυριούχο! Μη μπορώντας να αντιμετωπίσει την αλήθεια, ο Ρικάρντο έθεσε τέλος στη ζωή του.
Για αυτό έρχεται λοιπόν ο Δεμέτριο, για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του, έχοντας ως στοιχείο από εκείνη τη γυναίκα μόνο ένα μαντίλι με το μονόγραμμα της πάνω, Β, και τη μαρτυρία πως η γυναίκα αυτή ήταν πανέμορφη!
Προσπαθώντας να ανακαλύψει ποια από τις δύο είναι, η Βερόνικα ή η Βιρχίνια, όλα δείχνουν πως η πρώτη είναι αυτή που θα μπορούσε με τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της να έχει συνάψει σχέσεις... Παρόλο που η καρδιά του Δεμέτριο του λέει πως δεν μπορεί να είναι αυτή, αφού ξεκινάει να την ερωτεύεται, τυφλωμένος από το μίσος αλλά και από ένα δίχτυ δολοπλοκιών που έχει υφανθεί γύρω της, την παντρεύεται με μόνο σκοπό να την πληγώσει και να την κάνει να πληρώσει! Όμως η Βερόνικα είναι αθώα, και θα παλέψει με όλους για να αποδείξει την τιμιότητα της και να ξεσκεπάσει το ψέμα! Ενάντια στον άνδρα που αγάπησε και την πρόδωσε, στον θείο της που ενώ τη μεγάλωσε από παιδί δεν πίστεψε στην αξιοπρέπεια του χαρακτήρα της, στον Χουάν που ορμώμενος από τη ζήλια του πίστεψε και αυτός σε ψέματα, στη θεία της που ποτέ δεν τη στήριξε όσο έπρεπε και κυρίως στην ίδια την Βιρχίνια, που όπως όλα δείχνουν ήταν εκείνη που μέσα από τον ψεύτικα αθώο χαρακτήρα της έκρυβε μια γυναίκα πρόστυχη και φιλοχρήματη! Θα καταφέρει να συγχωρήσει τον Δεμέτριο και να ζήσουν την ευτυχία που της είχε υποσχεθεί, ή θα κερδίσει η Βιρχίνια το παιχνίδι μέσα από τη σκευωρία που έστησε;
Σας προτείνω να το διαβάσετε αν είστε λάτρης των κλασικών αισθηματικών βιβλίων, με την πλούσια πλοκή αλλά και γραφή! Και αν έχετε δει τη σειρά, ακόμη καλύτερα, γιατί δεν είναι ίδια ακριβώς η πλοκή, έχει πολλές διαφορές με κυριότερη την εποχή και το μέρος που διαδραματίζονται τα γεγονότα, καθώς το βιβλίο είναι εποχής και οι ήρωες του βρίσκονται στη Βραζιλία ενώ η σειρά αναφέρεται στο σύγχρονο(τέλη '90s!) Μεξικό!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου