Σάββατο 27 Απριλίου 2019

ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΠΕΙ... ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Στο νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα με τίτλο "ΕΥΤΥΧΙΑ ΘΑ ΠΕΙ..." βρίσκουμε ακόμη μια γλυκιά και ανθρώπινη ιστορία, από αυτές που μας έχει μάθει η συγγραφέας. Παρόλα αυτά δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "συνηθισμένη", καθώς οι περισσότεροι ήρωες της -πρόκειται για μια πολυπρόσωπη ιστορία- είναι διαφορετικοί από ό,τι έχουμε συνηθίσει... Δεν πρόκειται για νέους ανθρώπους, μα για ηλικιωμένους, που καθώς οδεύουν προς τη δύση της ζωής τους μας ξετυλίγουν την ιστορία τους.
Έτσι λοιπόν ξεκινώντας το μπήκα στη "Βίλα Ευτυχία", ένα πανέμορφο, τεράστιο αρχοντικό, και γνώρισα την συνονόματη ιδιοκτήτρια του, η οποία αφότου έχασε τον σύζυγο της τα τελευταία χρόνια, το μετέτρεψε σε έναν καθόλου συνηθισμένο οίκο ευγηρίας. Και αυτό γιατί τον κρατάει από τα αδιάκριτα βλέμματα με άκρα μυστικότητα, αφού θέλει να παρέχει στους φιλοξενούμενους της(γιατί σαν τέτοιους τους αντιμετωπίζει) να έχουν την ηρεμία που αποζητούν. Εφτά άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι ευκατάστατοι μα και άκληροι, που κάποιοι γνωρίζονται από παλιότερα και κάποιοι όχι. Στη μονοτονία της καθημερινότητας τους θα μπει η νεαρή γιατρός Μελίνα Γκρέι, η οποία προσπαθώντας να γλιτώσει από το δικό της παρελθόν ψάχνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: μυστικότητα και ηρεμία!
Διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου θα παρακολουθήσετε τις σχέσεις μεταξύ των ενοίκων αυτού του ιδιαίτερου ξενώνα, θα ανακαλύψετε το παρελθόν του κάθε ήρωα και θα δείτε τη μικρή μας ηρωίδα Μελίνα να βρίσκει την Ευτυχία που τόσο ψάχνουμε όλοι μας!
Η συγγραφέας μας λέει στην εισαγωγή πως η προσπάθεια της σε αυτό το βιβλίο ήταν να γράψει για κάτι που και η ίδια ως αναγνώστρια δεν το συναντά συχνά στα βιβλία, ήρωες της τρίτης ηλικίας, γεμάτους σοφία και εμπειρία, έτοιμους να μας διδάξουν μέσα από τα βιώματα τους... Για μένα το κατάφερε και με το παραπάνω! Θα ήθελα να σας παραθέσω ένα απόσπασμα που προσωπικά με έκανε να σκεφτώ και να προβληματιστώ:
"Τι κουταμάρα να πιστεύουμε πως μας χρωστάει η ζωή. Τις δικές μας λάθος επιλογές τις αποδίδουμε σε κακοτυχία και περιμένουμε τη στιγμή που η ζωή ή ο Θεός θα μας λυπηθεί και θα τελειώσουν τα βάσανα μας. Δυστυχώς όμως τα βάσανα μας τελειώνουν μόνο όταν εμείς το αποφασίσουμε και κανένας άλλος. Κι αυτό είναι ένα μάθημα που αργά ή γρήγορα το παίρνουν όλοι οι άνθρωποι."
Συγχαρητήρια!!! Πρόκειται για ένα βιβλίο πολύ όμορφο, καθόλου βαρετό, με αρκετά διδάγματα, που σου αφήνει μια πολύ γλυκιά αίσθηση καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του, μα και στο τέλος του!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου