Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Δήμητρα Ιωάννου μας παρουσιάζει το βιβλίο της Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ. Η ιστορία εξελίσσεται σε δύο περιόδους, όμως η μία είναι αλληλένδετη με την άλλη, άσχετα αν έχουν μεσολαβήσει κάποιες δεκαετίες μεταξύ τους.
Μία γυναίκα που η μοίρα στάθηκε σκληρή μαζί της, μονοπωλεί και τις δύο αφηγήσεις. Στην πρώτη βλέπουμε την αρχή και στη δεύτερη το τέλος αυτής της προσωπικότητας.
Η Φιλίτσα από παιδί στερήθηκε τα απαραίτητα, μα πάνω από όλα τη γονική αγάπη. Βάλσαμο της πληγωμένης της ψυχής αποτελεί η φροντίδα της γιαγιάς της, που αντικαθιστά την πατρική στοργή, καθώς και η παρουσία τριών φίλων, του Φώτη, της Ειρήνης και του Βάσου. Αυτή η μικρή συντροφιά ενώνει τη μοναξιά της και δίνονται όρκοι παντοτινής φιλίας.
Η γνωριμία της Φιλίτσας με μια μυστηριώδη μορφή, τη Λευκοθέα, που σαν πνεύμα περιδιαβαίνει τις όχθες του ποταμού Αχέροντα, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Τα μυστικά που θα μοιραστεί μαζί της η Λευκοθέα, θα της προσφέρουν δόξα, δύναμη και πλούτο. Αγαθά που έχουν πάντα ένα τίμημα...
Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά, η Ρόζα Παλαιολόγου βρίσκεται δολοφονημένη στο γραφείο της. Η εγγονή της, Λευκή, και ο διάσημος ντετέκτιβ Χρήστος Βαράγκης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το παρελθόν της Ρόζας, καθώς και τον υπαίτιο που διέπραξε τον φόνο, επωφελούμενος από την απώλεια της κραταιάς αυτής γυναίκας. Πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης ή η ένοχοι προσπάθησαν να αποσπάσουν από τη Ρόζα ένα πανίσχυρο μυστικό;
Βαδίζοντας στα χνάρια του Ηρακλή Πουαρό, ο ερευνητής ανιχνεύοντας όλους τους υπόπτους και τα κίνητρα τους, επιδιώκει να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εν δυνάμει, όλοι φαίνεται να μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι αυτής της πράξης, μα ένας από αυτούς είχε το κουράγιο για την πραγματοποίηση της!
Ένα ακόμη κοινωνικό μυθιστόρημα από τη συγγραφέα, με άρωμα μυστηρίου, η πλοκή του οποίου μου θύμισε παλιά καλή ελληνική ταινία. Όσοι λοιπόν είστε λάτρεις του είδους είμαι σίγουρη πως θα απολαύσετε την ανάγνωση του!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου