Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ALEX MICHAELIDES ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Έχει αρκετό καιρό που ολοκλήρωσα την ανάγνωση του βιβλίου Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ, του Alex Michaelides, αλλά δεν έχει ξεχαστεί η παραμικρή λεπτομέρεια από το μυαλό μου! Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό θρίλερ, που το τέλος του αφήνει τον αναγνώστη με ανοιχτό το στόμα!
Κύριος αφηγητής του βιβλίου ο ψυχοθεραπευτής Θίο Φέιμπερ. Όταν μαθαίνει πως η Αλίσια Μπέρενσον βρίσκεται σε μια ψυχιατρική μονάδα υψηλής ασφαλείας του βόρειου Λονδίνου, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να δουλέψει εκεί, μαζί της. Η υπόθεση της Αλίσια είναι άκρως ενδιαφέρουσα τόσο για τους περίεργους πολίτες, όσο και για έναν ψυχαναλυτή καθώς είναι μια ξακουστή εικαστικός η οποία σκότωσε τον σύζυγο της, έναν διακεκριμένο φωτογράφο, και από τότε βυθίστηκε στη σιωπή. Ήταν ένα -φαινομενικά- αγαπημένο ζευγάρι και το ότι αρνείται να μιλήσει κάνει το πέπλο μυστηρίου που σκεπάζει την υπόθεση της ακόμη πυκνότερο!
Ταυτόχρονα με την αφήγηση του Θίο, βλέπουμε και σελίδες από το ημερολόγιο της Αλίσια που αναφέρονται στο διάστημα πριν το έγκλημα, οι οποίες δίνουν καινούριες πληροφορίες. 

Μόνο που, την ίδια την Αλίσια στο τώρα, θα τη διαβάσουμε λίγο πριν το τέλος. Και θα μας δώσει το συγκλονιστικό φινάλε με τις μεγάλες ανατροπές στη λύση όλης αυτής της περίεργης ιστορίας!
Με γραφή που μου θύμισε έντονα τον Sebastian Fitzek στα καλύτερα του, η πρώτη προσπάθεια του Alex Michaelides σίγουρα είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου