Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ REBECCA JAMES ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Όσοι είναι λάτρεις των ατμοσφαιρικών βιβλίων, με έντονο το γοτθικό στοιχείο, τότε αυτό το βιβλίο θα τους ικανοποιήσει απόλυτα! Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ, της Rebecca James, διαθέτει τη γοητεία των κλασικών μυθιστορημάτων εποχής.
Με πινελιές που θυμίζουν Τζέιν Έιρ, η ζοφερή αυτή ιστορία προσφέρει στους αναγνώστες μεγάλες δόσεις αγωνίας και έντασης. Το σκηνικό εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους... Τη Νέα Υόρκη του σήμερα, όπου η Ρέιτσελ κάτοχος μιας φημισμένης γκαλερί, εγκαταλείπει τα πάντα αποδεχόμενη μια κληρονομιά. Ένας πύργος στην Κορνουάλη κρύβει την προσωπική της ιστορία, μιας και η ίδια ως υιοθετημένο παιδί έχει την προσδοκία να ανακαλύψει εκεί τις ρίζες της. Όσα θα της φανερωθούν δεν θα μπορούσε να τα φανταστεί ποτέ.
Από την άλλη, η βασική ιστορία -και δική μου αγαπημένη- διαδραματίζεται το 1947 στην Κορνουάλη, όπου η Άλις Μίλερ καλείται να αναλάβει καθήκοντα γκουβερνάντας δύο δίδυμων παιδιών. Διωγμένη από την οικογένεια της, κουβαλώντας ένα θανάσιμο μυστικό, πιστεύει να βρει τη θαλπωρή και την αγάπη που τόσο έχει στερηθεί. Ο επιβλητικός πύργος όμως κατοικείται από φαντάσματα του παρελθόντος, που διψούν για εκδίκηση στοιχειώνοντας κάθε γυναίκα που θέλει να τον διευθύνει. Το ειδυλλιακό ξεκίνημα της Άλις, δεν προμηνύει τίποτα από όσα θα ακολουθήσουν. Η κατάρα έχει βαθιές ρίζες και κανένας δεν μπορεί δυστυχώς να τη λύσει...
Προσωπική μου άποψη είναι πως τα βιβλία εποχής πρέπει να μένουν πιστά στο είδος τους. Έτσι αν δεν υπήρχε η ιστορία του σήμερα, η ανάγνωση του θα ήταν για μένα ακόμη πιο εθιστική, αφού θα ξεδιπλώνονταν σε περισσότερες σελίδες οι σχέσεις, τα συναισθήματα και τα γεγονότα του παρελθόντος. Μια δυνατή αγάπη δημιουργείται μεταξύ της Άλις και του οικοδεσπότη του Πύργου, που όμως δεν τη βλέπουμε στην έκταση της, όταν αυτή αρχίζει να δημιουργείται.
Φτιάξτε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και πάρτε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου