Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΕΣΤΑΓΟΥΕΪ RUTH WARE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Το νέο βιβλίο της Ruth Ware φέρει τον τίτλο "Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΕΣΤΑΓΟΥΕΪ". Η συγγραφέας έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τρία αστυνομικά βιβλία που έχουν γίνει κιόλας best-seller και έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό, ακολουθεί την πεπατημένη και στο τέταρτο πόνημα της.
Πρόκειται για μια οικογενειακή ιστορία, για μια τραγωδία που συμβαίνει μέσα σε αυτή. Ένα καλογραμμένο θρίλερ, που η πλοκή του ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν κρατάει αμείωτη την ένταση των συναισθημάτων.
Η Χάριετ, μια νεαρή γυναίκα που η μοίρα της φέρθηκε σκληρά στερώντας της τους γονείς και τους συγγενείς της, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οι αντιξοότητες της ζωής την αναγκάζουν να δανειστεί από τοκογλύφους ένα χρηματικό ποσό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα. Η αμάθεια της όμως, όσον αφορά την επικινδυνότητα τέτοιων καταστάσεων, θα σταθεί καταλυτική στο να μην μπορεί να αποπληρώσει τους υπέρογκους τόκους. 

Ύστερα από προσωπικές απειλές που δέχεται και ενώ η απόγνωση την έχει κυριεύσει, ένα γράμμα έρχεται σαν μάννα εξ ουρανού, για να της δώσει την ελπίδα και μια φαινομενικά οριστική λύση στο πρόβλημα της. Ο αποστολέας, το όνομα του οποίου της είναι παντελώς άγνωστο, την πληροφορεί πως έχει κληρονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ύστερα από τον θάνατο της γιαγιάς της. Η έκπληξη και η απορία που θα νιώσει μετά την ανάγνωση του, θα είναι μεγάλη και ο λόγος δεν είναι παρά ένας: η δική της γιαγιά έχει πεθάνει εδώ και μια εικοσαετία... Αν και είναι προβληματισμένη παίρνει το ρίσκο να υποκριθεί τον παραλήπτη και να παρουσιαστεί για να διεκδικήσει το μερίδιο της.
Η άφιξη της στην έπαυλη της οικογένειας Γουέσταγουεϊ θα πέσει στα υπόλοιπα μέλη σαν κεραυνός εν αιθρία. Θα αποκαλυφθούν μυστικά που όχι μόνο θα κλονίσουν την ύπαρξη της αλλά και θα την απειλήσουν. Παλιές φωτογραφίες φέρνουν στην επιφάνεια μια τραγική αλήθεια. Την πραγματική ιστορία της Χάριετ... 

Πολλές φορές ο εχθρός έχει πολλά πρόσωπα και ειναι αδύνατον να τον καταλάβεις. Αθώοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους αφήνουν τα σημάδια τους για να βοηθήσουν στη λύση του γρίφου. Όταν η Χάριετ μάθει την αλήθεια τόσων θανάτων θα βρεθεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο. Υπάρχει όριο στο κακό ή στην αγάπη; Πολλές φορές οι συγγενείς εξ αίματος δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και αυτό η Χάριετ δυστυχώς θα το καταλάβει με τον πιο οδυνηρό τρόπο!
Διαβάζοντας τα δύο πρώτα βιβλία της συγγραφέως, "ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΑΣΟΣ" και "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΙΝΑ 10", έγινα πιστή αναγνώστρια και ακόλουθος της. Η προηγούμενη προσπάθεια της με το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ" δεν ήταν αυτό που περίμενα, χωρίς να σημαίνει πως δεν άξιζε, απλά όταν αγαπάς έναν συγγραφέα και τον θαυμάζεις περιμένεις ακόμη πιο δυνατή πλοκή. Με τον "ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΟΥΕΣΤΑΓΟΥΕΪ" όμως, η Ruth Ware με αντάμειψε και με το παραπάνω!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου