Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ SEBASTIAN FITZEK ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Με τον Sebastian Fitzek ξεκινήσαμε λίγο ανάποδα την "λογοτεχνική γνωριμία" μας. Λόγω των διθυραμβικών προτάσεων για τα πρώτα του βιβλία -πριν γίνει επανέκδοση από τις εκδόσεις Διόπτρα- έψαξα και εγώ και βρήκα το Πείραμα και το Πείραμα μνήμης. Και ενώ άσχημα δεν τα έλεγες(το πρώτο τουλάχιστον, γιατί το δεύτερο το βρήκα πιο άσχημο) μου φαινόταν λίγο αργή η γραφή του που με κούραζε... 
Και ανακοινώνει η Διόπτρα πως θα κυκλοφορήσει ΤΟ ΔΕΜΑ και του δίνω ακόμη μια ευκαιρία(ΕΥΤΥΧΩΣ) και δεν πιστεύω στο τι διαβάζω! Συνεχίζω με τη ΘΕΣΗ 7Α και κολλάω! Και τελικά συνειδητοποιώ ότι ίσως να μην έφταιγε η γραφή του, αλλά η μετάφραση από τον προηγούμενο εκδοτικό που με έκανε να κουράζομαι, γιατί κακά τα ψέματα στην ξενόγλωσση λογοτεχνία η μετάφραση παίζει τεράστιο ρόλο. Εννοείται πως μόλις έμαθα για την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ, κατευθείαν έτρεξα να το διαβάσω!
Πρόκειται για ακόμη ένα δυνατό θρίλερ, που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι γίνεται με αυτόν τον άνθρωπο και πώς μπορεί να περνάνε τέτοιες σκέψεις από τον νου του! Σε αφήνει με κομμένη την ανάσα, θες να δεις τι θα γίνει παραπάνω και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου παρά μόνο όταν φτάσεις να διαβάσεις και την τελευταία του σελίδα.

Μας μιλάει για την τραγική ιστορία ενός πατέρα, που λόγω ενός άσχημου περιστατικού που συνέβη στον γιο του αναγκάζεται να κλειστεί σε μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας ώστε να βρει το πρόσωπο που γνωρίζει τι έγινε πραγματικά το παιδί του. Όμως μέσα εκεί θα βρει άτομα που θα του συμπαρασταθούν αλλά και άτομα επικίνδυνα που δεν θέλουν να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τις αλήθειες που κρύβονται...
Όπως σε κάθε βιβλίο του Φίτζεκ όμως, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, βλέπουμε την αντανάκλαση μιας παραμορφωμένης πραγματικότητας και οι ανατροπές που θα αποκαλυφθούν ξεπερνάνε και την πιο νοσηρή φαντασία!

Κλείνοντας το δεν μπόρεσα να αποφασίσω ποιο είναι τελικά το αγαπημένο μου, καθώς και αυτό και το προηγούμενο (Η ΘΕΣΗ 7Α) ήταν δύο βιβλία που μου έμειναν αξέχαστα και προτείνω σε κάθε συζήτηση για δυνατά θρίλερ! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου