Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΜΑΓΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΜΑΙΡΗ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι θα βρεθείς σε έναν κόσμο μαγικό. Ο τίτλος, το εξώφυλλο φτιάχτηκαν σαν να ήθελαν να κάνουν τον αναγνώστη να ξεφύγει από την καθημερινότητά του. Το οπισθόφυλλο όμως, δίνει και μια νότα περιπέτειας.

Κάτι που μου αρέσει πολύ στα βιβλία φαντασίας είναι ότι φίλοι σου γίνονται πλάσματα μαγικά, πλάσματα τα οποία δεν υπάρχουν στον κόσμο μας. Απόλαυσα ιδιαίτερα την παρέα των Ζίκο, Μίκο, Τίκο και Γκουχαλουκάγκα.

Η συγγραφέας μας διηγείται την καταστροφή του Πλαϊνού Κόσμου και ξεκινάει η περιπέτεια με το πως η Δανάη μαζί με τους μαγικούς φίλους της θα κάνει ότι μπορεί για να τον σώσει. Θα συναντήσουν δυσκολίες, θα πέσουν μπροστά σε εχθρούς, αλλά θα γνωρίσουν και συμμάχους. Ο δρόμος μέχρι να φτάσουν στο Σπίτι της Σκόνης και στον Μάγο - αφηγητή δεν θα είναι εύκολος, αλλά μαζί τους θα έχουν τον καλύτερο σύμμαχο. Την πίστη. Θα τα καταφέρουν; Συνεχίζεις με τον ίδιο ζήλο όταν βλέπεις έναν - έναν τους φίλους σου να χάνονται;

Τι είναι όμως η Μαγική Βίβλος; Είναι το έπος του Διαγαλαξιακού Σύμπαντος και στο περιεχόμενό της βρίσκονται ιστορίες για όσα έχουν καταφέρει τα πλάσματα που ζουν σε αυτό. Μια από αυτές είναι και η ιστορία του Πλαϊνού Κόσμου και μας την αφηγείται η Χόουπ, η οποία είναι μαθητευόμενη μάγισσα. Κρατώντας τη Βίβλο στα χέρια της, νιώθει την ενέργειά της και δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο για να καταλάβω πόσο ταιριάζει το εξώφυλλο με το περιεχόμενο.

Αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι η Μαυρογιαννάκη επέλεξε να συμπεριλάβει στην πλοκή και την Χόουπ. Ο χαρακτήρας της έδωσε μια φρεσκάδα στην πλοκή. Μέσω αυτής μαθαίνουμε περισσότερα για τον Πλαϊνό Κόσμο.
Γραφή απλή και απόλυτα ταιριαστή για ένα εφηβικό μυθιστόρημα φαντασίας, περιγραφές όμορφες οι οποίες βοηθούν τον αναγνώστη να βρεθεί σε αυτό το ξεχωριστό μέρος και να δημιουργήσει μόνος του τις εικόνες και η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι τόση όση πρέπει. Υπάρχει αγωνία, το μήνυμα να μη τα παρατάμε όσο δύσκολη κι αν φαίνεται μια κατάσταση, να έχουμε πίστη στον εαυτό μας.

Αν έχετε παιδιά στην εφηβεία που αγαπούν ή έχουν φαντασία θεωρώ ότι είναι ένα βιβλίο που θα τους κερδίσει και θα θέλουν και άλλες ιστορίες. Αν είστε ενήλικας που θέλετε για λίγο να χαθείτε από την ρουτίνα της καθημερινότητας, η Μαγική Βίβλος θα σας πάει μακριά και θα σας γυρίσει πίσω με ένα χαμόγελο στα χείλη.

 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου