Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΑ-ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Καθρέφτες και είδωλα

Η Στέλλα αφηγείται μέσα από το κελί της στην συγκρατούμενη της την Μάρω,όλα όσα την αδίκησαν, την πόνεσαν και την στιγμάτισαν ανεπανόρθωτα.

Ένα τεράστιο κοινωνικό σκάνδαλο,μια βαρυσήμαντη εξομολόγηση και οι θλιβερές ανείπωτες μνήμες παίρνουν σάρκα και οστά και γίνονται λόγια σωτήρια, που φέρνουν την πολυπόθητη κάθαρση.

Η συγγραφέας μέσα από την ολοζώντανη γραφή της και την άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας, μας συστήνει μια ιδιαίτερη, άκρως ενδιαφέρουσα και βαθιά δυναμική ηρωίδα την Στέλλα.

Κάνει λόγο για την ηχηρή απουσία του όρου οικογένεια και καταπιάνεται με λάθος επιλογές και υπερτιμημένες προσδοκίες.

Ένα βαθιά ανθρώπινο και πολυδιάστατο μυθιστόρημα, που αφενός μαρτυρά τον θωρακισμό του εαυτού μας απέναντι στους άλλους και αφετέρου την αέναη πάλη του να τρέχεις και να προσπαθείς να ξεφύγεις μόνιμα από τον ίδιο σου τον εαυτό!

Ένα αφήγημα που έχει ως σκοπό την αφύπνιση συνειδήσεων, που υπενθυμίζει ότι πίσω από κάθε είδους σαρκασμό κρύβονται ανεπούλωτα τραύματα και μας δείχνει τις ανελέητες συνέπειες κάθε είδους στιγματισμού.

Η δημιουργός κάνει αναφορά για την ανεξέλεγκτη οργή και τον καταστροφικό θυμό, το επακόλουθο της ιστορίας της είναι η υπέρτατη θυσία και ότι κάποιες φορές για να σε βρει η αλήθεια, επιβάλλεται να υπερασπίζεσαι τις αλήθειες των άλλων.

Ανάλογα λοιπόν του που θα επιλέξουμε να καθρεφτιστούμε, θα δούμε και την αναμενόμενη ομορφιά ή ασχήμια!

Αν αυτό το πρώτο εξαιρετικό δείγμα της δουλειάς ενός δημιουργού σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, τότε η συγγραφική πορεία μόνο ευοίωνη μπορεί να φαντάζει!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου