Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ-ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ-ΑΠΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

 Κάπου χωρίς να το ξέρουμε

Είχε καιρό να πέσει στα χέρια μου, ένα βιβλίο που στην κυριολεξία τα είχε όλα!

Αρχής γενομένης το εξαίσιο του εξώφυλλο, σαν πίνακας ζωγραφικής.

Οι δύο ιδιαίτεροι και χαρισματικοί του ήρωες, ο Μάχος και η Χρύσα, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με αδυναμίες και προτερήματα,που παλεύουν με την ζωή τους, πέφτουν και ξανασηκώνονται και στην πορεία των δεκαετιών, από τα γεννοφάσκια τους ακόμα, αγγίζουν την πολυπόθητη ευτυχία.

Και τέλος, όλα εκείνα τα συναισθήματα που πήραν σάρκα και οστά με το πέρας του μυθιστορήματος και θα τα κρατάω καλά φυλαγμένα μέσα μου.

Ο αναγνώστης σελίδα την σελίδα θυμάται τα ανέμελα σχολικά χρόνια, την δύσκολη καμπή της ενηλικίωσης,του ποιους ανθρώπους αξίζει να κρατάς μέσα στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας σου, ότι οι συμβάσεις και οι μεσαιωνικές αντιλήψεις και επιταγές μιας άλλης εποχής πρέπει απλά να σε αφήνουν αδιάφορο και ότι η ζωή πέρα από τις απώλειες και τις δυσκολίες είναι εδώ, είναι μικρή και είναι επιτακτική ανάγκη να την ρουφάς μέχρι το μεδούλι της!

Η συγγραφέας μέσα από την εκπληκτική της αφήγηση, άλλοτε μας συγκινεί και άλλοτε μας κάνει να χαμογελάμε, συχνά μας παρασύρει σε αλλοτινές μνήμες και εμπειρίες, το κυριότερο όμως μας προτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, γιατί πολύ απλά είναι ανέφικτο να ταιριάζουμε με τους πάντες και να έχουμε τους πάντες γύρω μας ικανοποιημένους.

Ένα εξαιρετικό αφήγημα και μια υπέροχη ιστορία που σας προτρέπω με κλειστά μάτια να την αναζητήστε!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου