Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΖΕΣΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ & ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ


Δύο φίλες, η Αναστασία και η Δικαία γράφουν για δύο φίλες, την Αλεμίνα, που σαν την κόκκινη κορδέλα που είχε μικρή στα ξανθά μαλλιά της ήταν και η ζωή της, και το Χρουσώ, σαν ζεστό ψωμάκι η καρδιά της έτοιμο να γλυκάνει τον καθένα. Ένα πολύ δυνατό βιβλίο που σε ταξιδεύει στην όμορφη Σύμη και στα Δωδεκάνησα, μέσα από την ιστορία δύο κοριτσιών που η μοίρα τούς έπαιξε πολλά παιχνίδια, και ήρθε η ώρα για τη δικαίωση με βοηθό τον Πανορμίτη, τον Αρχάγγελο της Σύμης... Δικαίωση για ποιον; Θα το μάθετε αν το διαβάσετε! Την παραμυθένια γραφή της Αναστασίας Κορινθίου την ήξερα, ακόμα και στα απλά post που ανεβάζει στο προφίλ της στο facebook έχει κάτι το νεραϊδένιο... Για τη Δικαία Μαραβέλια, το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο της πόνημα και ομολογώ ότι με άφησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων! Μέσα στο βιβλίο υπήρχαν άπειρες φράσεις που άγγιξαν την καρδιά μου, μία από αυτές η παρακάτω:

<Δίκιο και τελικά ποιος και γιατί πρέπει να δώσει δίκιο σε κάποιον άλλον; Τι είναι το δίκιο; Άλλο για μένα άλλο για σένα. Δεν είναι ρούχο one size, να χωράει σε όλους. Μακάρι να ήταν, αλλά δεν είναι>

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μια δυνατή φιλία και τέσσερις γυναίκες, που κρύβουν τα μυστικά τους σαν καταδίκη μέσα τους.
Ένα τάμα στον Αρχιστράτηγο Πανορμίτη της Σύμης, ένας άγγελος που τον λένε Άννα και άντρες-ήττες ή και νίκες ανάμεσα τους, κεντούν μια ιστορία με άρωμα Αιγαίου και νοσταλγική διάθεση.
Η Χρουσώ καλοσυνάτη και τρυφερή σαν ζεστό ψωμάκι και η Αλεμήνα με το όνομά της νεράιδας και την κόκκινη κορδέλα στα μαλλιά.
Γιατί οι μάνες τους δεν θέλουν να μοιράζονται παιχνίδια σαν παιδιά και σκέψεις σαν γυναίκες;
Ποια μυστικά σκοτεινά κρύβονται στα Δωδεκάνησα, από την Κόμισσα με το σημαδεμένο πρόσωπο και την πανέμορφη Δικαία;
Ο χρόνος έχει υπομονή, oι ηρωίδες μας όχι...
Και ο έρωτας, γίνεται σύμμαχός τους μαζί με την προσευχή, να βρουν την λύτρωση και τις αλήθειες, που θα σώσουν κυριολεκτικά τις ζωές τους.


Ένα μυθιστόρημα για δύο φίλες, γραμμένο από δύο φίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου