Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

GREEK ΘΕΡΑΠΙ ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΝΟΥΝΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Όλα ξεκίνησαν από έναν γάμο που... Δεν ήτανε γραφτό να γίνει(ή μήπως έγινε;) Μία ασυνήθιστη παρέα-συντροφιά, ένα ασυνήθιστο γεγονός, μία -πάρα- πολύ συνηθισμένη ελληνική συμπεριφορά... Ένα γκρουπ θεραπι με θέμα συζήτησης ένα... απροσδιόριστο "κάτι"! Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί με φίλους μας, πώς καταλήξαμε σε μία εντελώς διαφορετική συζήτηση από εκείνη που ξεκινήσαμε, πόσους συνειρμούς έχουμε αφήσει να μας παρασύρουν και να μας πάνε από κάτι σοβαρό σε ξεκαρδιστικές κουβέντες με γέλια μέχρι δακρύων; Αυτό ακριβώς αναρωτιόμουν όσο διάβαζα αυτό το βιβλίο... Πόσα πολλά θέματα μπορεί να σκεφτεί ταυτόχρονα το μυαλό μας και πώς γίνεται όταν είμαστε με ανθρώπους που αισθανόμαστε άνετα(ακόμα και αν δεν τους ξέρουμε πολύ καιρό, φτάνει να υπάρχει αυτή η αίσθηση)να παρασυρόμαστε σε κουβέντες που δεν έχουν καμία συνοχή... Ένα βιβλίο από μία εξαιρετική συγγραφέα γραμμένο με πάρα πολύ χιούμορ(δώστε έμφαση στα σχόλια των παρενθέσεων του βιβλίου) αλλά και με πολλά μηνύματα! Ένα πολύ αγαπημένο κομμάτι του βιβλίου(λίγο σοβαρό, αλλά σας υπόσχομαι το υπόλοιπο βιβλίο θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε από τα γέλια):
"...Η απουσία των φίλων μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα στην ψυχολογία των ανθρώπων. Χωρίς έναν άνθρωπο δίπλα σου που θα μοιραστεί τον πόνο σου, τη χαρά σου, που δεν θα είναι εκεί για να επιδοκιμάσει τα σωστά και να αποδοκιμάσει τα λάθη σου για να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις"

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μια μισοπαντρεμένη, μια ανύπαντρη εγκυμονούσα, ένας άντρας σε διάσταση, μια ώριμη γεροντοκόρη, μια νεαρή γεροντοκόρη, ένας ερωτομαλθακός κι ένας ομοφυλόφιλος που είναι παντρεμένος με άντρα και που έχουν μαζί ένα παιδί.
Δε θα τους παρομοίαζε κανείς και με τα εφτά θαύματα του κόσμου!
Εντάξει! Ούτε όμως και με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σχεδόν!
Γιατί... κάποιες μικρές αμαρτιούλες οι εθελοντές της εφτάδας τις κάνουν!
Εθελοντές; Α, ναι!
Εντελώς απρόσμενα και απροετοίμαστα, αυτοί οι εφτά Έλληνες ενώνουν τις... δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ.
Κι όλα ξεκινούν με έναν γάμο.
Πιο συγκεκριμένα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το Αμήν! Ένα σημαδιακό γεγονός αναγκάζει την εφτάδα να συναναστραφεί και να εμπλακεί σε μια δακρύβρεχτη περιπέτεια.
Τα μέρη στα οποία οι εθελοντές έχουν τις συναντήσεις τους ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το νεκροτομείο Αθηνών, το αεροδρόμιο, ένα δικαστήριο του... Λος Άντζελες, ακόμη και η Καρδίτσα. Α! Πολλές φορές οι εθελοντές καταλήγουν και σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται για συνεδρίες "Group Therapy".
Το ότι θα κλάψετε μαζί τους είναι σίγουρο.
Αν όμως είναι από τρανταχτό γέλιο, μη νιώσετε ενοχές... σε καμία περίπτωση δε θα φταίτε εσείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου