Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ


12 ΓΥΝΑΙΚΕΣ, το νέο μυθιστόρημα από τους Κώστα και Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα. Ξεκίνησα την ανάγνωση του προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου να το διαβάσει ως ένα βιβλίο οποιουδήποτε άγνωστου -σε εμένα- συγγραφέα. Να ξεχάσω πως ο ένας από τους δύο συγγραφείς είναι τόσο αγαπημένος δημοσιογράφος... Να προσπαθήσω να λησμονήσω πως μικρή, από τους γονείς μου άκουγα μόνο λόγια θαυμασμού για τα ρεπορτάζ και τις εκπομπές του... Να διαγράψω από τις αναμνήσεις μου εφηβικές βραδιές όπου καθόμουν μέχρι αργά και εβλεπα τις εκπομπές του με ενθουσιασμό και θαυμασμό παρόλο που είχα πρωινό ξύπνημα για το σχολείο την επομένη.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θέλοντας να είμαι αντικειμενική. Και τα κατάφερα! Αφέθηκα στην ανάγνωση και με συνεπήρε η εξιστόρηση της ζωής του Βάνια Βενιέρη, ενός δημοσιογράφου με σκοτεινό παρελθόν και παρόν. Ενός άνδρα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί τις γυναίκες και να τις πληγώνει. Εκμεταλλεύεται καταστάσεις για να ανέβει και να εξελιχθεί κι έτσι έχει καταφέρει να είναι ένας από τους καλύτερους και πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους με πολλές υψηλές διασυνδέσεις, γνωριμίες και φιλίες. Ο κόσμος τον έχει για παιδί του λαού όμως μόνο κάτι τέτοιο δεν είναι, αφού η περιουσία του έχει μεγαλώσει κυρίως με παράνομα μέσα. Και ξαφνικά έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό του: η Νέμεσις! Το παιδί του που δεν γνώριζε καν πως υπήρχε, με μητέρα μια γυναίκα από το παρελθόν του που την εκμεταλλεύτηκε και -όπως δηλώνει το μήνυμα- την οδήγησε στην απόγνωση και στον θάνατο. Η Νέμεσις του Βενιέρη λοιπόν ζητάει την τιμωρία του, που δεν είναι άλλη απο τον δημόσιο εξευτελισμό του. Του δίνει διορία μέχρι την επόμενη εκπομπή του, σε μία εβδομάδα. Έτσι ο Βάνιας θα προσπαθήσει να θυμηθεί όλες τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του και που είναι πιθανό να έχουν φέρει στον κόσμο ένα παιδι, το παιδί του, για να προλάβει να σώσει την υστεροφημία του. Κεφάλαιο το κεφάλαιο θα θυμηθεί και θα μας συστήσει τις 12 πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής του. Θα τα καταφέρει ή προσωπική του Νέμεσις θα έρθει να τον τιμωρήσει για όλα τα λάθη του;
Όπως έγραψα παραπάνω, προσπάθησα λοιπόν να ξεχάσω ποιοι είναι οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου, μα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, αφού με συνεπήρε χωρίς να το καταλάβω η έξυπνη γραφή, η έντονη πλοκή, οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες και τα κεφάλαια που το ένα μετά το άλλο ξετύλιγουν τη ζωή του ήρωα και κάνουν τον αναγνώστη να θέλει να δει τι θα γίνει παρακάτω. Ένα βιβλίο με ανατροπές, που σίγουρα το σκεφτόμουν για καιρό αφότου ολοκλήρωσα την ανάγνωση του!




Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Δώδεκα αληθινές ιστορίες έρωτα και προδοσίας
Δώδεκα γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, που τις ενώνει ένα αόρατο νήμα: η ερωτική τους σχέση με τον διάσημο δημοσιογράφο Βάνια Βενιέρη. Έναν άντρα πλούσιο, επιτυχημένο, διαπλεκόμενο με την εξουσία, σκληρό και αδίστακτο με τις γυναίκες, που παίζει μαζί τους πουλώντας τους κάλπικα όνειρα, οργώνει τις ψυχές και τα κορμιά τους κι ύστερα τις πετάει σαν αποτσίγαρα.
Μέχρι που φτάνει η στιγμή που οι αμαρτίες του παρελθόντος επιστρέφουν μεταμφιεσμένες σε Νέμεση, απειλώντας να τινάξουν στον αέρα το παρόν και το μέλλον του. Μία εβδομάδα είναι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα της εκδίκησης, πριν δει τη ζωή του να γίνεται στάχτη. Θα προλάβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου