Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ANGELA MARSONS ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Εδραιωμένη για τα καλά πια στον χώρο του αστυνομικού είδους, με εκατομμύρια αναγνώστες, λάτρεις των βιβλίων της, η Angela Marsons επανέρχεται με το τρίτο της πόνημα ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ. Κέντρικη ηρωίδα εξακολουθεί να είναι η ντετέκτιβ Κιμ Στόουν, μια μοναχική γυναίκα με άσχημα παιδικά βιώματα και εμπειρίες. Έχει καλά περιφρουρημένη την προσωπική της ζωή και το παρελθόν της, εμποδίζοντας τον περίγυρο της να πληροφορηθεί το προσωπικό της δράμα: τον χρόνιο εγκλεισμό της μητέρας της σε ψυχιατρικό ίδρυμα καθώς και τον αποτρόπαιο θάνατο του μικρού αδερφού της.
Αποστολή της αυτή τη φορά είναι να εξιχνιάσει την απαγωγή δύο μικρών κοριτσιών, της Τσάρλι και της Έιμι, που έχουν μια σχέση περισσότερο αδερφική παρά φιλική μεταξύ τους. Αν και οι απαγωγές δεν είναι ο τομέας της, εντούτοις αναγκάζεται και δέχεται να τις αναλάβει, μιας και η μητέρα ενός εκ των δύο παιδιών ζητάει επισταμένως από την αστυνομία, να είναι η Κιμ αυτή που θα βρει την κόρη της. Με έκπληξη, η Στόουν θα διαπιστώσει τον λόγο που έχει επιλεχθεί, όταν επισκεφθεί τους γονείς των απαχθέντων. Η προσπάθεια για τον εντοπισμό των κοριτσιών θα είναι δύσκολη, μιας και με κάθε τρόπο τα μέσα δεν πρέπει να αντιληφθούν το γεγονός, όπως και ο περίγυρος των γονεών, ακόμα και οι ίδιοι οι συγγενείς ή οι φίλοι τους. Όλοι πρέπει να κινηθούν με μυστικότητα αν θέλουν να δουν την επιστροφή των κοριτσιών στο σπίτι. Η ντετέκτιβ με την ομάδα της θα εγκατασταθούν στο σπίτι του ενός ζευγαριού, το οποίο έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και φιλοξενεί και τους άλλους γονείς, για να παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις των απαγωγέων. Κι ενώ η αναμονή είναι βασανιστική, ένα μήνυμα στα κινητά των μαμάδων αναστατώνει και σοκάρει τους πάντες. Λακωνικά γράφεται το εξής: Όποιος από τους γονείς συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσό για την ανταλλαγή, θα μπορέσει να ξαναδεί το παιδί του. Αυτοί με την μικρότερη προσφορά θα θρηνήσουν τον θάνατο του.
Η πρωτοφανής πλειοδοσία για τις δύο παιδικές ζωές ξεκινάει. Τα ζευγάρια όπως και τα κορίτσια παρόλο που δένονται με βαθιά και ισχυρή φιλία, έρχονται αντιμέτωποι με μια τέτοια εξέλιξη και αδυνατούν να διαχειριστούν τα τεκταινόμενα. Όλη αυτή η κατάσταση ταράζει τα ως τότε δεδομένα. Όσοι εμπλέκονται ή είδαν κάτι για την απαγωγή βρίσκονται με φρικιαστικό τρόπο δολοφονημένοι. Οι εγκέφαλοι διαρκώς έχουν το πάνω χέρι και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ποιος θέλει να εκδικηθεί τις συγκεκριμένες οικογένειες; Είναι τυχαίο γεγονός ή ένα καλοδουλεμένο σχέδιο; Όσοι δουλεύουν για την υπόθεση θα δοκιμάσουν τα όρια τους και η μάχη των οικογενειών ως προς το ηθικό και πρακτικό κομμάτι θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά και ψέματα. Ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινάει και η σωτηρία των δύο παιδιών γίνεται για την Κιμ εμμονή. Αυτό που δεν έχουν λάβει υπόψιν τους οι απαγωγείς είναι πως πλέον τα κορίτσια αποκτούν έναν άγγελο στο πλευρό τους. Θα μπορέσει και αυτή τη φορά να αποδώσει δικαιοσύνη;
Χαρακτηριστικό της γραφής της Μάρσονς είναι τα μικρά κεφάλαια, που έχουν αποτέλεσμα την ταχύτητα των δρώμενων. Μια αστυνομική περιπέτεια με δράση που κορυφώνεται με αποκαλύψεις και έντονες σκηνές. Εν αναμονή της επόμενης περιπέτειας της Κιμ λοιπόν, τόσο για τη νέα υπόθεση που θα αναλάβει όσο και για το αν θα μπορέσει να πολεμήσει τους δικούς της δαίμονες!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα εθιστικό θρίλερ από τη συγγραφέα των best seller

Δύο κορίτσια εξαφανίζονται. Μόνο το ένα θα επιστρέψει…
Το μήνυμα των απαγωγέων είναι ξεκάθαρο: Το ζευγάρι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο ποσό θα πάρει πίσω την κόρη του. Το άλλο δεν θα την ξαναδεί. Αυτοί είναι οι κανόνες. Το ένα παιδί θα πεθάνει.
Οι εννιάχρονες φίλες Τσάρλι και Έιμι εξαφανίζονται και οι οικογένειές τους βυθίζονται σ’ έναν εφιάλτη. Ένα μήνυμα στο κινητό επιβεβαιώνει το αδιανόητο: Τα κορίτσια έπεσαν θύματα απαγωγής. Όταν όμως ένα δεύτερο μήνυμα φέρνει τη μια οικογένεια αντιμέτωπη με την άλλη για τη ζωή των παιδιών τους, ο χρόνος για την ντετέκτιβ Κιμ Στόουν αρχίζει να μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα.
Οι έρευνες αποκαλύπτουν μια σειρά από πτώματα, οι αδίστακτοι δολοφόνοι μοιάζουν να βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά, και η Στόουν συνειδητοποιεί πως οι πιθανότητες να επιστρέψουν τα κορίτσια ζωντανά στα σπίτια τους λιγοστεύουν κάθε ώρα που περνάει.
Ίσως το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης να είναι η αποκάλυψη των σκοτεινών μυστικών που κρύβει το παρελθόν κάθε οικογένειας. Διαφορετικά, κάποιο από τα δύο κορίτσια θα πληρώσει το υπέρτατο τίμημα.
Και η Κιμ έχει αρχίσει να φοβάται ότι δεν θα μείνει ούτε η ίδια ζωντανή έως το τέλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου