Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Είναι πολύ σημαντικό στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας να κάνουν την εμφάνιση τους συγγραφείς, που η πρώτη τους προσπάθεια στέφεται με επιτυχία. Η επιλογή μου να περιηγηθώ στον κόσμο της Άννας Λυμπεροπούλου, μέσω του βιβλίου της με τίτλο "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ", μου δημιούργησε θετικές εντυπώσεις γεμίζοντας με προσδοκίες για τα επόμενα πονήματα της. Πρόκειται για ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα, όπου η κινηματογραφική πλοκή κυριαρχεί, προσδίδοντας στο αφήγημα έντονο ενδιαφέρον. Τα γεγονότα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, δημιουργώντας στον αναγνώστη την επιθυμία να μην εγκαταλείψει την περιήγηση του στις σελίδες του. Οι ήρωες ανυποψίαστοι για τα μελλούμενα, ενεργούν κατά κύριο λόγο με γνώμονα το συναίσθημα, λαμβάνοντας αποφάσεις που σαν ντόμινο επιφέρουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Η αρχή του μύθου ξεκινάει κατά τα χρόνια του 1936, όπου σε δύο διαφορετικά μέρη Αθήνα και Ικαρία, δύο γυναίκες αποφασίσουν να βρεθούν απέναντι στα κοινωνικά στερεότυπα, και ενάντια σε κάθε κίνδυνο, να φέρουν στον κόσμο ό,τι πολυτιμότερο υπάρχει.
Η Βασιλική, μεγαλωμένη στο νησί μέσα σε μία πολυμελή οικογένεια, απομονώνεται ηθελημένα από τον κόσμο και γνωρίζει στο πρόσωπο του Αντώνη το μεγαλείο της αγάπης. Όταν ο δεύτερος φεύγει αφήνοντας ανοιχτό το εισιτήριο της επιστροφής, η Βασιλική βρίσκεται σε αδιέξοδο. Το νόθο παιδί που εγκυμονεί δεν πρέπει να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί, πως κάτι τόσο αγνό είναι ικανό να μετατρέψει το όνειρο σε εφιάλτη.
Στον αντίποδα η Ελένη, γόνος πλούσιας οικογένειας, ζει έναν συμβατικό γάμο με έναν άνθρωπο, που αν και είναι ερωτευμένη μαζί του, αυτή η παράλογη σχέση θα της κοστίσει. Ο Γολγοθάς και για τις δύο γυναίκες ξεκινά... Διάφορα πρόσωπα θα μπλεχτούν στη ζωή τους, φτιάχνοντας ένα γαϊτανάκι που η πλέξη του, με κάποιον τρόπο στο τέλος θα συνδέσει τις ζωές τους. Χρόνια μετά στο Παρίσι του 1959, μία εξαφάνιση αναστατώνει τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η διάσημη αρτίστα του θεάτρου, Ντεπί Μαρτέν αγνοείται εν μέσω μιας παράστασης. Οι έρευνες ξεκινούν και οι αποκαλύψεις ενώνουν με θαυμαστό τρόπο παρόν και παρελθόν.
Ένα πλούσιο σε συναισθήματα και εικόνες βιβλίο όπου το δράμα και το μυστήριο κυριαρχούν!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

1 σχόλιο: