Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΦΛΟΓΑ και ΑΝΕΜΟΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ - ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Οι μεγάλοι έρωτες που ανέτειλαν και έδυσαν στο ρου της ιστορίας, θα αποτελούν πάντοτε ένα θέμα που θα αγγίζει όλους εμάς τους ονειροπόλους αναγνώστες.
'Ενα  τέτοιο απόλυτο συναίσθημα συναντάμε στο τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα. Μια αφήγηση σαν παραμύθι που σε συγκινεί και σε παρασέρνει, σε κάνει συμμέτοχο μιας ατέρμονης αγάπης και σου χαρίζει απλόχερα πλήθος συναισθημάτων.
Η ταραχώδης σχέση μιας καταξιωμένης ηθοποιού ταγμένης στην τέχνη της και ενός πολιτικού αφιερωμένου στα ιδανικά του, καταγράφεται με τρόπο καθηλωτικό. 
Η Κυβέλη και ο Γεώργιος Παπανδρέου, η φωτιά και ο άνεμος, συναντήθηκαν μοιραία και ενώθηκαν με δεσμούς αιώνιους, αφιερωμένοι ο ένας στον άλλον ψυχή τε και σώματι.
Σε αυτό το εξαίρετο μυθιστόρημα παρελαύνει μια ολόκληρη εποχή,  με γεγονότα που συντάραξαν την Ελλάδα. Η δημοκρατία και η κατάλυσή της, η επιβολή της δικτατορίας και της στέρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καταγράφονται με δεξιοτεχνία από την πένα του δημιουργού.
Σημαίνοντα πρόσωπα της καλλιτεχνικής ζωής παρελαύνουν μπροστά μας. Οι πρωταγωνιστές αυτού του λογοτεχνικού θιάσου, άλλοτε φανταστικοί και άλλοτε υπαρκτοί, βασανίζονται από μοναξιά, νοσταλγία, ενοχές και διλήμματα.
Τραγικές αφηγήσεις απελπισμένων ανθρώπων, δραματικές ιστορίες που συγκινούν και μαγεύουν. Μας αποκαλύπτονται γυμνοί, χωρίς πανοπλία, ετοιμοπόλεμοι να αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς τους εφιάλτες. 
Για μια ακόμα φορά ο Στέφανος Δάνδολος αφιερώνεται στην συγγραφή μιας κραταιούς  αγάπης που δεν γνωρίζει όρια και στεγανά. 'Εχει αρχή μα όχι τέλος, αναγεννάτε μα δεν πεθαίνει!
Μυθοπλασία ή πραγματικότητα λίγη σημασία έχει, όταν αυτά τα δύο συναντιούνται και συνθέτουν ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα !!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου