Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΖΟΤΖΟ ΜΟΪΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ένα ακόμα τρυφερό μυθιστόρημα από την Jojo Moyes συμπεριλαμβάνει στις σελίδες του την ιστορία της Τζες και του Εντ.
Έχοντας την αποκλειστική ευθύνη της κόρης της και του γιου της από την πλευρά του συζύγου της, η Τζες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο μεγάλωμα τους, δίχως την παραμικρή συνεισφορά εκ μέρους του. Εργάζεται ως καθαρίστρια το πρωί και το βράδυ ως barwoman για να εξασφαλίσει τα προς το ζην της οικογένειας της. Η δεκάχρονη κόρη της είναι διάνοια στα μαθηματικά και η πρόταση ενός κολλεγίου να τη συμπεριλάβει στους κύκλους του με τη βοήθεια μιας υποτροφίας, που όμως δεν καλύπτει όλο το ποσό που χρειάζεται για τη φοίτηση της, είναι η απαρχή απρόσμενων καταστάσεων.
Στον αντίποδα ο Εντ διανύει μια δύσκολη περίοδο καθώς από ένα δικό του σφάλμα απειλείται η αξιοπιστία και η θέση του στην εταιρία, που με τόσο κόπο απέκτησε με τον συνέταιρο του. Η μοίρα τον οδηγεί να συναντηθεί με την Τζες και να της προτείνει να τους μεταφέρει αυτός στην πόλη όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός μαθηματικών που θα συμμετέχει η μικρή.
Ένα πρωί, τέσσερα άτομα και ένας σκύλος ξεκινάνε μια αξέχαστη διαδρομή. Δύο άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους θα νιώσουν έντονα συναισθήματα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με προσωπικά διλήμματα και θα ενωθούν με τρόπο που θα σημαδέψει τις καρδιές όλων τους. Η ζωή όλων τους θα ομορφύνει και η αλληλεγγύη που θα δείξουν ο ένας στον άλλο, είναι τόσο συγκινητική που γίνεται παράδειγμα για όλους.


Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη τη χαοτική οικογένειά της. Ένας παράξενος ξένος. Μια ακαταμάχητη ιστορία αγάπης από τη συγγραφέα των μεγάλων επιτυχιών, ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ, και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, Τζότζο Μόις.
Σκέψου το εξής υποθετικό σενάριο: η ζωή σου είναι χάλια. Μαύρα χάλια. Ο σύζυγός σου έχει γίνει καπνός, ο έφηβος γιος του συζύγου σου, τον οποίο μεγαλώνεις εσύ, είναι θύμα bullying, και στην κόρη σου, μαθηματική ιδιοφυΐα, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να δια- κριθεί, την οποία δεν μπορείς να πληρώσεις. Αυτή είναι πάνω κάτω η ζωή της Τζες∙ μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ο «ιππότης με το άσπρο άλογο» και προσφέρεται να τη σώσει. Βέβαια, στην περίπτωσή της ο ιππότης είναι ο Σπασίκλας Εντ, ο ενοχλητικός εκατομμυριούχος με την εταιρεία πληροφορικής, στου οποίου το εξοχικό εργάζεται ως καθαρίστρια. Ο Εντ, όμως, έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα. Προσφέρεται να βοηθήσει τη δυσλειτουργική αυτή οικογένεια και να τους πάει με το αυτοκίνητό του στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, αλλά αισθάνεται ότι αυτή είναι η πρώτη ανιδιοτελής πράξη που έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια… Ίσως να είναι και η μοναδική ανιδιοτελής πράξη που έχει κάνει ποτέ.
Η Τζότζο Μόις στα καλύτερά της. Θα γελάσετε, θα κλάψετε και, μόλις τελειώσετε, θα θέλετε να το ξαναδιαβάσετε! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου