Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Νέο βιβλίο, γεμάτο αρώματα της Κρήτης από τον κύριο Πολυρακη. Όπως σε κάθε βιβλίο του έτσι και εδώ φαινεται πόσο έχει στιγματίσει τον συγγραφέα ο γενέθλιος τόπος του αφού είναι σημείο αναφοράς στο καθένα.
Λίγο περισσότερο στην "Κρυμμένη Αλήθεια" αφού η ηρωίδα μας γεννιέται στη Μεγαλόνησο, δεν μας προσδιορίζει τον χρόνο αλλά λόγω των γεγονότων που αναφέρονται υποθέτουμε ότι είναι περίπου είκοσι χρόνια πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο... 
Η Δάφνη γεννιέται από δύο γονείς που έχουν παντρευτεί από προξενιό, κι απο την πρώτη στιγμή της ζωής της ένα άλλο προξενιό στιγματίζει και την ίδια. Μεγαλώνοντας γίνεται μία κοπέλα πανέμορφη μα συνάμα δυναμική και ανεξάρτητη. Μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στη ζωή της ο έρωτας και τη στιγματίζει για πάντα.
Μια κρυμμένη αλήθεια θα τη συντροφεύει για χρόνια, θα πορευτεί με το μυστικό της φυλαγμένο και θα περάσει από σαράντα κύματα. Θα έρθει η λυτρωτική στιγμή της αλήθειας που τόσο έχει ανάγκη;

Ομολογώ ότι είχα αρκετό καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο του συγγραφέα, κι έτσι με την "Κρυμμένη αλήθεια" ξαναθυμήθηκα την υπέροχη γραφή που γνώρισα μέσα από το "Χορεύοντας στη Σιωπή". Μέσα από κάθε του βιβλίο μας χαρίζει αμέτρητα συναισθήματα και με το τέλος της κάθε ιστορίας του μας ανταμοίβει για όλη την αγωνία που περάσαμε κατά την ανάγνωση του.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Είχε γεννηθεί καλλονή σ’ έναν τόπο άγριο και σκληρό μα με μεγάλες φυσικές ομορφιές, όπου λατρευόταν το κάλλος. Σ’ έναν κόσμο γεμάτο από ανώνυμα θύματα που υπέφεραν έναν αργό γολγοθά, χωρίς ποτέ να λυγίζουν ολοκληρωτικά κάτω από το βάρος του σταυρού τους. Οι άντρες, ορεσίβιοι και τραχείς, στα τραγούδια και στις μαντινάδες τους υμνούσαν τη γυναικεία ομορφιά αλλά και τον έρωτα εκείνο, τον μελαγχολικό και επίμονο, που γεννιέται πολλές φορές στις αδύναμες ψυχές. Κι εκείνη στα δεκαπέντε της είχε ακούσει από δύο χείλη γλυκά ότι σε μιαν άλλη εποχή, στην εποχή του Θησέα, οι αοιδοί θα είχαν πλέξει τραγούδια στην ομορφιά της... και είχε πιστέψει ότι για μια γυναικεία καρδιά υπάρχει μια στιγμή αξεδιάλυτη και παρθένα, όπου ένα κομπλιμέντο καλοειπωμένο κι ένα βλέμμα ακατανίκητο κάνουν ξαφνικά την όψη της ζωής χαρούμενη κι αποδιώχνουν κάθε αναστολή, παρασύροντάς σε να αφεθείς σε κάτι πρωτόγνωρο και μεθυστικό σαν το πιο γλυκό κρασί.
Μια συγκλονιστική ιστορία για τα αυστηρά ήθη της Κρήτης και για την ομορφιά μιας γυναίκας. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που προκαλεί τον αναγνώστη να αναρωτηθεί εάν μερικές φορές η αλήθεια είναι καλύτερα να παραμένει κρυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου