Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET

Κληρώνουμε πέντε αντίτυπα(ένα από κάθε τίτλο) της σειρά Μεταίχμιο Pocket, από τους παρακάω τίτλους:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ-CAMILLA LACKBERG
ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ-ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ-RYSZARD KAPUSCINSKI
Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΪ-ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ-JOYCE CAROL OATES
Ευγενική χορηγία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στην κλήρωση:
1) Like στη σελίδα μας "Βιβλιοεξάρτηση"

2) Like στη σελίδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
3) Δημόσια(Public) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμού
4) Σχόλιο κάτω από την ανάρτηση της κλήρωσης στη σελίδα μας για να μας πείτε ποιο-α βιβλία θα σας κάνουν συντροφιά τον Αύγουστο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να γίνουν και τα 4 βήματα!
Η κλήρωση θα γίνει στις 20/8/2017 και οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ! !



Λίγα λόγια για τη σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket:
Η σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket αποτελείται από αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων -έργα ελληνικής και μεταφρασμένης λογοτεχνίας, κλασικά που άφησαν εποχή και άντεξαν στον χρόνο, συναρπαστικές αστυνομικές περιπέτειες, συγκλονιστικές βιογραφίες και μαρτυρίες- που επανακυκλοφορούν σε μικρό, βολικό σχήμα, με πολύ χαμηλή τιμή από μόλις 5,50 έως 9,90 €.
Η σειρά δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σύγχρονων αναγνωστών, αγαπήθηκε αμέσως και έγινε ανάρπαστη ακριβώς διότι γεννήθηκε από την ιδέα ότι το διάβασμα δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο: τα βιβλία τσέπης είναι για όλους, δεν προορίζονται για το ράφι και μας ακολουθούν παντού: στην πόλη, στον δρόμο, στο τρένο, στο μετρό, στο λεωφορείο, στις διακοπές.


Λίγα λόγια για το βιβλίο ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ:
Το Πάσχα του 1974 μια οικογένεια εξαφανίζεται λίγο έξω από τη Φιελμπάκα. Η αστυνομία βρίσκει μόνο την ενός έτους κόρη τους, την Έμπα. Χρόνια αργότερα, η Έμπα και ο σύζυγός της επιστρέφουν στο νησί επιζητώντας να κάνουν μια νέα αρχή και να ξεπεράσουν τον χαμό τους παιδιού τους. Δεν περνούν πολλές μέρες από την εγκατάστασή τους και πέφτουν θύματα εμπρησμού.
Η έρευνα για τον εμπρησμό θα φέρει στην επιφάνεια ευρήματα που σχετίζονται με την παλιά υπόθεση της εξαφάνισης. Και τότε ο επιθεωρητής Πάτρικ και η Ερίκα ξεκινούν το κυνήγι ενός αδίστακτου δολοφόνου που θα κάνει το παν για να μείνει θαμμένο το παρελθόν…


Λίγα λόγια για το βιβλίο ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ:
1948-1949: Ένας αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται, ξένοι διπλωμάτες επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.
Σχολικό έτος 2010-2011: Ένας μαθητής αρνείται να δώσει Πανελλαδικές. Ο αγαπημένος του καθηγητής του αναθέτει να ερευνήσει την παλιά υπόθεση. Ο πρώην άριστος μαθητής αρχίζει να ψάχνει.
Πόσο έτοιμοι είναι οι ενήλικες να ακούσουν τι έχει να πει;
Το Χορεύουν οι ελέφαντες συνδυάζει ιστορία και επινόηση. Αναφέρεται στη δίκη και την καταδίκη του Στακτόπουλου, στον οποίο αποδόθηκε ο φόνος του αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ, έγκλημα που συντάραξε τη χώρα την περίοδο του Εμφυλίου. Παράλληλα, το βιβλίο χαρτογραφεί τη σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα του 2011. Ιδίως στο σχολείο. Αποτυπώνει την ελληνική περιπέτεια, σε μια πόλη με πολλά και αιματηρά ιστορικά στρώματα, όπως η Θεσσαλονίκη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ:
«Ο Ηρόδοτος ταξιδεύει για να απαντήσει στο ερώτημα του παιδιού – από πού ξεφύτρωσαν στον ορίζοντα τα πλοία; Από πού εμφανίστηκαν; Ποια είναι η προέλευσή τους; Ώστε, λοιπόν, αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας δεν είναι τα σύνορα του κόσμου; Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι; Και ποιοι είναι αυτοί άραγε;...
Η σπουδαιότερη ανακάλυψή του είναι ότι υπάρχουν πολλοί κόσμοι. Και ότι καθένας είναι διαφορετικός. Καθένας είναι σπουδαίος. Και πρέπει να τους γνωρίσεις, γιατί αυτοί οι άλλοι κόσμοι, οι άλλοι πολιτισμοί, είναι καθρέφτες μέσα στους οποίους κοιτάζουμε τον εαυτό μας και αυτό που αντιπροσωπεύουμε».
Στο βιβλίο αυτό ο πολωνός μετρ του ρεπορτάζ Ryszard Kapuściński, ακολουθώντας τα βήματα του πρώτου ιστοριογράφου, ανακαλεί πρόσφατα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα, στα οποία υπήρξε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, αντιπαραβάλλοντάς τα με αυτά που κατέγραψε ο Ηρόδοτος.


Λίγα λόγια για το βιβλίο Η ΚΥΡΙΑ ΝΤΑΛΟΓΟΥΕΪ:
Η πενηνταδυάχρονη κυρία Νταλογουέι, η «τέλεια οικοδέσποινα», προετοιμάζει μια από τις συνηθισμένες κοσμικές δεξιώσεις της, όταν φτάνει ξαφνικά από την Ινδία ο πρώτος της έρωτας, ο Πίτερ Γουόλς. Ο ερχομός του ξυπνά στην Κλαρίσα Νταλογουέι έντονες αναμνήσεις από το παρελθόν και προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο παρόν.
Μια εμπνευσμένη λογοτεχνική σκιαγράφηση της ανθρώπινης συνείδησης, ένα μυθιστόρημα του ποιητή, που απευθύνεται στον ποιητή που κρύβει μέσα του κάθε αναγνώστης.


Λίγα λόγια για το βιβλίο ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ:

Η Νίκι Ίτον είναι μια ανεξάρτητη τριαντάχρονη γυναίκα στη γεμάτη ζωή της οποίας ο ρόλος της κόρης δεν έχει θέση. Παρόλο που επιζητά τη συναισθηματική κάλυψη που της προσφέρει η μητέρα της, δεν την επισκέπτεται συχνά και την ενοχλούν οι νουθεσίες της. Όταν όμως η μητέρα της θα δολοφονηθεί, όλα θα αλλάξουν στη ζωή της. Στην προσπάθειά της να συμφιλιωθεί με το χαμό της, θα εγκατασταθεί στο πατρικό της σπίτι και θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της μητέρας της υιοθετώντας τις καθημερινές της συνήθειες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της αδελφής της. Η βασανιστική αυτή πορεία συμφιλίωσης με την απώλεια, που θα διαρκέσει ένα χρόνο, εκτός από το μούδιασμα, τη θλίψη και το πένθος, της επιφυλάσσει ένα συγκλονιστικό μάθημα αγάπης και, τελικά, την κατάκτηση της ωριμότητας, αφού στο τέλος θα βρει έναν καινούργιο σεβασμό για τον εαυτό της και τη ζωή.

41 σχόλια:

  1. Θα ελεγα Αγγελος Θανατου..φαινεται πολυ ενδιαφερων 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα διάλεγα το βιβλίο ''Άγγελος θανάτου'' Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To καλοκαίρι θα με συντροφεύσουν τα: Η κατάρα της αλεπούς - Minette Walters / Οι τελευταίες ημέρες του Καίσαρα - Valerio Massimo Manfredi / Αλεξ - Πιέρ Λεμετρ και - εαν υπάρξει χρόνος εως τέλη Αυγούστου το Εξαφανισμένοι - Καρολιν Ερικσον. Ευλεπιστώ να κερδίσω το Ταξίδια με τον Ηρόδοτο και να μου δοθεί η ευκαιρία να το διαβάσω. Σας ευχαριστούμε απο καρδιάς για τον διαγωνισμό. Καλό καλοκαίρι με πολλές και καλές αναγνώσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον Αυγουστο θα διαβασω το "Πορφυρο ποταμι" της Σοφης Θεοδωριδου και το " Τα ονειρα μυριζουν ταμπακο" της Σωτηριας Περβανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλισάχνη - ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΛΑΧΟΥ
    Πάντα με επιτυχίες
    Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγγελος θανάτου, χιονανθρωπος, Το κάστρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μολις αρχισα τη Μοιραία Πράγα, και μετα θα ξεκινήσω το Closed casket (Poirot) της Sophie Hannah... Και οχι μόνο!... 😊
    Facebook name: Άννα Μελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελική Λεβεντακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα διαβάσω το Αντίπαλοι στην αγάπη..
    Ευχαριστούμε πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα διαβασω διψα Nesbo ,13 μερες για να βρεις τον δολοφονο σου και κανενα αισθηματικο για να αλλαξω ατμοσφαιρα.Μαρια Μανιατακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγγελος θανατου
    πολυ ομορφο δωρο
    ευχαριστουμε πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι τώρα με συντρόφευε η "Μέθοδος 15/33" της Shannon Kirk αλλά στις διακοπές μου θα πάρω το "Η τζαζ του δολοφόνου" του Ray Celestin!!!
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα από τα βιβλία που θα διαβάσω το καλοκαίρι είναι "Jo Nesbo - Η δίψα"!! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ευχαριστούμε για τα βιβλία! Αστυνομία Jo Nesbo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστουμε παρα πολυ!! Θα διαβασω τη σκοτεινη υλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε πολύ θα διαβάσω τους Γιους της γαλανης κυρας της Δήμητρας Ιωάννου..Νικολαΐδου Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο δώρο!!!! τον ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άγγελος θανάτου ! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άγγελος θανάτου ! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Confiteor του Zaume Cabre!! Ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα διαβασω το τελευταίο δαχτυλίδι 💍 ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αιχμηρα αντικειμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θα διαβασω το γραμμα απο χρυσο της αγαπημενης Λενας Μαντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άγγελος θανάτου ευχαριστούμε πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Το κόκκινο δωμάτιο" Nicci French & κάποιες μέρες από την εβδομάδα των ίδιων συγγραφέων!
    Ευχαριστουμε πολύ για τη κλήρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βασικα ενα καλο αστυνομικο η ενα βιβλιο μυστηριου παντα μου κανει παρεα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς το παρόν διαβάζω το 'Μοιραία Πράγα'του Kerr. Μόλις το τελειώσω μάλλον θα ξεκινήσω το Closed casket της Σοφι Χανα με ήρωα τον Ηρακλή Πουαρό! �� Ευχαριστούμε πολύ για τον διαγωνισμό!
    Άννα Μελε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή