Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ RAY CELESTIN ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Μετά το βιβλίο με τίτλο "Η τζαζ του δολοφόνου", το οποίο αποτελεί και το πρώτο εγχείρημα του συγγραφέα Ray Celestin, συναντάμε το δεύτερο μέρος, ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ. Όπως πληροφορούμαστε από τον ίδιο, πρόκειται για μια τετραλογία με τους ίδιους βασικούς ήρωες, όμως σε διαφορετικό τόπο και διαφορετική χρονική περίοδο. Κάθε ένα καλύπτει περίπου δέκα χρόνια από τις ζωές των ηρώων.
Στο μυθιστόρημα αυτό που διαδραματίζεται στο Σικάγο, συναντάμε τον Μάικλ Τάλμποτ και την Αΐντα Ντέιβις, να εργάζονται ως ντετέκτιβ στο πρακτορείο Πίνκερτον. Έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες και αυτό το γεγονός αποτελεί την αιτία που μια κυρία της υψηλής κοινωνίας απευθείνεται σε αυτούς, παρακαλώντας τους να βρει την κόρη της που αγνοείται. Η νεαρή, πλούσια κληρονόμος με το όνομα Γκουεντολίν δεν έχει αφήσει πίσω της κανένα ίχνος και όλοι φοβούνται για το χειρότερο. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον υπόκοσμο. Η μαφία και οι γκάνγκστερ διοικούν την πόλη, αφού η ποταπαγόρευση αποτελεί το βασικό ερέθισμα γι αυτούς στο να προβούν σε κάθε παρανομία. Μέσα σε ένα βιβλίο συνυπάρχουν ο Λούις Άρμστρονγκ, ο Αλ Καπόνε, ο Τσάρλι Τσάπλιν, κυβερνήτες, συμμορίες και έμποροι ναρκωτικών. Οι νότες της Τζαζ ξεχειλίζουν από τις σελίδες, προσφέροντας μας τη δυνατότητα να μάθουμε την ιστορία της, και να μαγευτούμε από το μοναδικό μουσικό αυτό είδος. Λόγω του Αρμστρονγκ ο ιδιαίτερος αυτός ρυθμός αποκτά θαυμαστές από όλα τα κοινωνικά στρώματα, μαύρους και λευκούς. Παρότι έχει γίνει ήδη διάσημος μουσικός, διατηρεί την παιδική φιλία του με την Αΐντα. Σαν ένα γαϊτανάκι όλοι και όλα περιπλέκονται μεταξύ τους. Τα όσα θα αποκαλύψουν για την αγνοούμενη, όχι μόνο θα τους σοκάρουν, αλλά θα απειλήσουν και την ίδια τους τη ζωή. Στο βωμό του χρήματος δεν έχει βαρύτητα ούτε καν η αξία της ίδιας της οικογένειας. Παράπλευρα θύματα και από τις δυο πλευρές, αθώοι και φταίχτες, προσφέρουν στον αναγώστη δυνατά συναισθήματα. Η απόδοση των γεγονότων που διαδραματίζονται τη σκοτεινή εκείνη περίοδο της αμερικανικής ιστορίας είναι μοναδική! Εντρυφούμε ακόμα περισσότερο στη ζωή του Μάικλ και της Αΐντα, δενόμαστε και συμπάσχουμε μαζί τους, περιμένοντας με αγωνία να δούμε την προσωπική τους εξέλιξη. Ένα εθιστικό μυθιστόρημα με γρήγορες σκηνές και όμορφη πλοκή. Ελπίζω να μην αργήσει να βγει το τρίτο μέρος μιας και είμαι περίεργη να εντριφύσω ξανά στον κόσμο των δύο αυτών ντετέκτιβ και να ανακαλύψω τι είναι αυτό που ζητάει στην τελευταία σελίδα η ξανθιά κυρία;; Η απάντηση για όλους μας στο επόμενο βιβλίο.


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Σικάγο 1928
Ένας λευκός γκάνγκστερ βρίσκεται ακρωτηριασμένος σε ένα σοκάκι του Μπλάκμπελτ.
Mια πλούσια κληρονόμος εξαφανίζεται και η μητέρα της προσλαμβάνει δύο ντετέκτιβ για να τη βρουν. Η Άιντα αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του Λούις Άρμστρονγκ.
Ο Αλ Καπόνε υποψιάζεται ότι υπάρχει προδότης στην οργάνωσή του.
Τρεις φαινομενικά ασύνδετες υποθέσεις διαδραματίζονται σε μια πόλη που μαστίζεται από ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα.
Στην πρωτεύουσα των μπλουζ και της ποτοαπαγόρευσης, οι πρωταγωνιστές του εγκλήματος θάβουν την αλήθεια στα βρόμικα νερά των σφαγείων.
Άραγε ποιος θα καταφέρει πρώτος να ξετυλίξει το κουβάρι της διαφθοράς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου