Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ MATS OLSSON ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Το βιβλίο του Mats Olsson ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ είναι μια περισσότερο αστυνομική περιπέτεια, με ήρωα τον δημοσιογράφο Χάρι Σβένσον. Ύστερα από την επιτυχημένη έκβαση της υπόθεσης του δολοφόνου με τη βέργα, που ο ίδιος έφερε εις πέρας, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μια καινούργια πρόκληση. 
Τον βρίσκουμε εργαζόμενο πλέον στην ταβέρνα του Σούλβικεν, περνώντας τη μέρα του ήσυχα και απλά. Όλη αυτή τη σταθερότητα θα ανατρέψει η παρουσία μιας μικρής κοπέλας, της Έμμα, η οποία έχει εισβάλει τρομαγμένη και κυνηγημένη στο σπίτι του για να κρυφτεί. Στην ερώτηση του ποιος την κυνηγάει, το κορίτσι λόγω του σοκ που έχει υποστεί αδυνατεί να μιλήσει. Βλέποντας τη σε αυτή την κατάσταση και νιώθοντας μια ζεστασιά για το άτομο της, αποφασίζει να τη βοηθήσει και να βρει τους διώκτες της, καθώς και να μάθει την ιστορία της. 
Έχοντας τη βοήθεια μιας φίλης του, καθώς και της αστυνομικού Εύα Μόνσον, διαπιστώνει πως εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία είναι μια επιφανής και πολύ πλούσια οικογένεια, ονόματι Μπιόρκενσταμ. Η προέλευση των χρημάτων τους είναι άγνωστη και τα όσα αποκαλύπτοναι φανερώνουν μεγάλα σκάνδαλα και παρανομίες. 
Ο πατέρας της οικογένειας φέρεται να έχει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, η μήτερα είναι μια δυναμική γυναίκα της οποίας το παρελθόν φανερώνει την εμπλοκή της σε μια ναζίστικη ομάδα και την κάνει νοσταλγό του παρελθόντος της εποχής του Χίτλερ. Γόνος αυτής της οικογένειας είναι επίσης ένας αδίστακτος και βίαιος άνδρας, ο Γιάκομπ. 
Γιατί όλοι αυτοί έχουν σκοπό την αρπαγή και εξαφάνιση της μικρής, ποια ιστορία και μυστικά κρύβονται; Ο Χάρι θα προσπαθήσει με κάθε κόστος να φανερώσει το πραγματικό πρόσωπο των υπαίτιων. Σε αυτή τη διαδρομή θα υπάρξουν απώλειες, ανθρώπινες ζωές θα απειληθούν και θα γίνει φανερό πως τελικά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Ένα βιβλίο που θα το προτιμούσα πιο γρήγορο σε δράση, με περισσότερη ένταση, πράγμα όμως που δεν σημαίνει ότι δεν είναι ένα καλό ανάγνωσμα. Θα προτιμούσα πιο έντονο το αστυνομικό στοιχείο, ίσως όμως στο επόμενο βιβλίο του...


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Ένα σκοτεινό θρίλερ για τους λάτρεις της σκανδιναβικής λογοτεχνίας
Νύχτα καλοκαιρινή, προχωρημένη, και ο Χάρι Σβένσον πετάγεται από το κρεβάτι του από τα απανωτά δυνατά χτυπήματα στην πόρτα του εξοχικού του, στο Σούλβικεν. Ανοίγει την πόρτα κι ένα κοριτσάκι ορμάει μέσα τρέχοντας και χώνεται κάτω από το κρεβάτι του. Ελάχιστα λεπτά μετά, ο Χάρι αντιλαμβάνεται πως απ’ έξω βρίσκονται δύο άνδρες που αναμφίβολα αναζητούν τη μικρή.
Την επομένη ο Χάρι προσπαθεί να βγάλει άκρη, αλλά η δεκάχρονη Έμμα είναι τόσο τρομοκρατημένη, που δεν ανοίγει καν το στόμα της. Και ο Χάρι πρέπει να βρει απαντήσεις σ’ ένα σωρό ερωτήματα: Ποιοι ήταν οι δύο τύποι που έψαχναν την Έμμα μες στη νύχτα; Πώς σχετίζεται μια συμμορία μηχανόβιων με μια ονομαστή οικογένεια της Σουηδίας που μένει το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή; Τι έχουν απογίνει οι γονείς της Έμμα;
Σιγά σιγά, θα αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα ενός μυστικού πολύ πιο σκοτεινού και επικίνδυνου απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. 
Μετά το ντεμπούτο του στα Θανάσιμα παιχνίδια, ο δημοσιογράφος Χάρι Σβένσον σε μια νέα, συναρπαστική περιπέτεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου