Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ SARAH ADDISON ALLEN ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΩΝΙΑ είναι ένα μυθιστόρημα γλυκό και χαριτωμένο. Ένα σύγχρονο παραμύθι που η πλοκή του θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τη δομή μιας κινηματογραφικής κομεντί. Οι αδερφές Γουίβερλι ζουν πλέον μια ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή. Η Κλερ μετά την παράδοση που τη θέλει να έχει εξαιρετικές μαγειρικές ικανότητες χάρη στα τετράδια της γιαγιάς και στις συνταγές που εκείνη της έχει δείξει, ασχολείται πλέον με τις καραμέλες. Μία επιχείρηση που χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν αυτές τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία αυτών που τις δοκιμάζουν, πηγαίνει περίφημα και η φήμη της έχει εξαπλωθεί εκτός πόλης.
Στον αντίποδα, η αδερφή της Σίντνευ διευθύνει ένα κομμωτήριο και τα κουρέματα της είναι διάσημα, μιας και οι πελάτες όταν το επισκέπτονται, ύστερα από το χτένισμα που τους κάνει έχουν μια πετυχημένη μέρα. 
Και οι δύο έχουν ευτυχισμένες οικογένειες, συζύγους που τις αγαπούν και από μια κόρη η καθεμιά, τη Μαράια και την Μπέι. Οι μαγικές ικανότητες της οικογένειας Γουίβερλι κάνουν τους κατοίκους να είναι επιφυλακτικοί μαζί τους και πολλοί από αυτούς να κρατάνε αποστάσεις. Όλα έχουν μπει πλέον σε μια σειρά όταν ένας μυστηριώδης ηλικιωμένος κύριος έρχεται να διαμείνει σε μία πανσιόν και να ταράξει τα νερά της οικογένειας. Έχοντας το δικό του δύσκολο παρελθόν καθώς και ιδιαίτερα παιδικά χρόνια, έχει κάνει πλέον επάγγελμα του, ώστε να βγάζει τα προς το ζην, να ανακαλύπτει τα μυστικά των άλλων και έπειτα να τους εκβιάζει απειλώντας τους και ζητώντας τους χρήματα, εξαγοράζοντας τη σιωπή του. Στόχος του αυτή τη φορά είναι η Κλερ... Οι αποδείξεις που ισχυρίζεται πως έχει θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα μέχρι τώρα δεδομένα της ζωής της.
Με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί η ευχή της Σίντνευ να αποκτήσει κι άλλο παιδί, ώστε να προσφέρει στον άνδρα της έναν απόγονο; Η Μπέι θα μπορέσει να εκπληρώσει τον έρωτα της για τον Τζος; Υπάρχουν κάποια εμπόδια στην πραγματοποίηση της σχέσης τους, θα τα παρακάμψουν; Σε όλο αυτό το μαγικό σκηνικό η παρουσία της μηλιάς, έχει τη δική της σημασία και η δύναμη της είναι ανεξάντλητη και καταλυτική για όλες τις γενιές των Γούεβερλι. 


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη μαγεία των μικρών πραγμάτων
Είναι Οκτώβριος στη Βόρεια Καρολίνα. Καθώς τα φύλλα παίρνουν τα φθινοπωρινά τους χρώματα, μια… ιδιόρρυθμη μηλιά ετοιμάζεται όπως πάντα ν’ ανθίσει με την πρώτη παγωνιά. Όμως φέτος οι αδερφές Γουέιβερλι έχουν μεγαλύτερες έγνοιες από την τρελή μηλιά του κήπου τους…
Η Κλερ έχει δοθεί ολόψυχα στην επιχείρησή της, τις Καραμέλες Γουέιβερλι, και, παρότι τα πηγαίνει μια χαρά, ανησυχεί. Νιώθει πως από τα γλυκά της λείπει αυτό ακριβώς που υπόσχεται στους πελάτες της: η αληθινή μαγεία.
Η Σίντνεϊ λαχταρά ένα ακόμη παιδί, αλλά, όσο το προσπαθεί, τόσο η επιθυμία της γίνεται άπιαστο όνειρο με αποτέλεσμα να μη χαίρεται τη ζωή της.
Στο μεταξύ, η κόρη της η Μπέι, που ζει για πρώτη φορά την αγωνία του έρωτα, ίσως να έχει πραγματικά ανάγκη τη βοήθειά της.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, όταν ένας μυστηριώδης ξένος εμφανίζεται στο κατώφλι τους γνωρίζοντας ένα μυστικό που μπορεί να αμφισβητήσει τα ίδια τα θεμέλια της οικογένειάς τους. Και οι δυο αδερφές πρέπει να επιστρατεύσουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον αντιμετωπίσουν και να παραμείνουν ενωμένες καθώς πλησιάζει η πρώτη παγωνιά…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου