Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΡΙΖΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Μετά από πολύ καιρό συγγραφικής απουσίας ο Ντονάτο Καρρίζι κάνει την επανεμφάνιση του στο ελληνικό κοινό του, με το βιβλίο ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ. Πρόκειται για μια καταιγιστική, αστυνομική περιπέτεια, που διαθέτει την κατάλληλη συνταγή για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.
Η ιστορία ξεκινάει με τη σύλληψη ενός ιδιόρυθμου -μα κορυφή στον τομέα του- αστυνομικού, του Φόγκελ, ο οποίος εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ένα χωριό στις Άλπεις, το Αβεσό. Μετά από ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο του λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί, φαίνεται να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που τον συλλαμβάνουν... Ο ψυχίατρος Φλόρες καλείται να τον ανακρίνει ώστε να καταλάβει αν πράγματι βρίσκεται σε σύγχυση ή υποκρίνεται. Έτσι, η εξομολόγηση του Φόγκελ ξεκινάει...
Όλα αρχίζουν όταν εκείνος κλήθηκε να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας, της Άννα-Λου Κάστνερ. Ένα ευαίσθητο και θρησκόληπτο κορίτσι που με την οικογένεια του ανήκουν στην αδερφότητα της περιοχής. Είναι μεγαλωμένη σε ένα αυστηρό περιβάλλον, καθώς η πίστη της μητέρας της ρυθμίζει τις ζωές όλων. Οι φίλοι της είναι ελάχιστοι και η προσωπική της ζωή σχεδόν ανύπαρκτη. Ένα πρωινό κατευθυνόμενη προς την εκκλησία τα ίχνη της χάνονται, και δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα κανείς. Η υπόθεση φαίνεται να είναι σε αδιέξοδο, μέχρι που ο Φόγκελ παίρνει μια ραδιούργα απόφαση: να διεγείρει την περιέργεια των ΜΜΕ ώστε να ασχοληθούν εκτενέστερα με το θέμα. Τους προσφέρει με το σταγονόμετρο στοιχεία, ώστε όλοι οι αποδέκτες να τσιμήσουν το δόλωμα. Μετά τις διαδοχικές πληροφορίες, ο ένας ύποπτος μετά τον άλλον, κάνουν όλοι την εμφάνιση τους, και το παζλ αρχίζει να συναρμολογείται με μοναδική δεξιοτεχνία. Όλοι οι αναμεμειγμένοι σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία, πότε αποκαλύπτονται και πότε κρύβονται πίσω από τις μάσκες τους.
Είναι γνωστή στο αναγνωστικό κοινό η μέθοδος του Καρρίζι, να χρησιμοποιεί τους ίδιους τους ήρωες του και να παίζει με το μυαλό τους. Εκεί που νομίζεις πως ο γρίφος ξεδιαλύνεται, γίνεται ξανά λαβύρινθος και χάνεις τον δρόμο για το φως στο τούνελ. Τα δεδομένα διαρκώς ανατρέπονται και η γάτα με το ποντίκι αλλάζουν ρόλους σε κάθε κεφάλαιο! Το ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ είναι ένα παραμύθι, όπου ο κακός λύκος παραμονεύει για το εκάστοτε θήραμα του. Διαβάζεται φυσικά απνευστί, όπως όλα τα βιβλία του, κλείνοντας διαρκώς το μάτι στον αναγνώστη ξεγελώντας τον. Από τους κορυφαίους για μένα νέους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος. Το ταξίδι με τα βιβλία του πάντα μου μένει αξέχαστο και μου προσφέρει μια αίσθηση εθισμού!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η δικαιοσύνη δεν κάνει ακροαματικότητες. Η δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ο κόσμος θέλει ένα τέρας… Κι εγώ θα τους δώσω αυτό που θέλουν.
Η νύχτα που όλα άλλαξαν για πάντα είναι μια παγωμένη νύχτα με ομίχλη στο Αβεσό, ένα χωριό φωλιασμένο σε μια βαθιά κοιλάδα ανάμεσα στις σκιές των Άλπεων. Ίσως να ήταν ακριβώς εξαιτίας της ομίχλης που το αυτοκίνητο του ειδικού πράκτορα Φόγκελ κατέληξε σ’ ένα χαντάκι. Ένα συνηθισμένο ατύχημα.
Ο Φόγκελ είναι καλά, αλλά έχει πάθει σοκ. Δε θυμάται γιατί βρίσκεται εκεί, ούτε πώς έφτασε. Κι όμως, ένα πράγμα είναι βέβαιο: ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε να βρίσκεται κάπου αλλού, μακριά από το Αβεσό. Πράγματι, πλέον έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που μια κοπελίτσα απ’ το χωριό εξαφανίστηκε στην ομίχλη. Δύο μήνες από τότε που ο Φόγκελ ασχολήθηκε με αυτό που, από απλή υπόθεση εκούσιας φυγής, μετατράπηκε πρώτα σε υπόθεση απαγωγής κι έπειτα σε τεράστιο μιντιακό γεγονός.
Γιατί αυτή είναι η ειδικότητα του Φόγκελ. Δεκάρα δε δίνει για το DNA, δεν έχει ιδέα τι να κάνει με τα ευρήματα της Σήμανσης, όμως σε ένα πράγμα είναι αξεπέραστος: στο να χειραγωγεί τα ΜΜΕ. Να προσελκύει τις κάμερες, να κατακτά τα πρωτοσέλιδα. Να διασφαλίζει όλο και περισσότερα κονδύλια για την έρευνα, χάρη στην προσοχή και τις πιέσεις του «κοινού στο σπίτι». Να αγιοποιεί το θύμα και, στο τέλος, να ξετρυπώνει το τέρας και να το ρίχνει στη φυλακή. Αυτό είναι το παιχνίδι του και αυτή είναι η «υπογραφή» του. Γιατί χρειάζεται κάποιος σαν κι αυτόν, ένας άνθρωπος χωρίς ενδοιασμούς, σίγουρος για τις μεθόδους του, ώστε ένα έγκλημα να βρει αυτό που πραγματικά του αναλογεί: όχι τόσο μια λύση, όσο ένα κοινό.
Έχουν περάσει δύο μήνες απ’ όλα αυτά και ο ειδικός πράκτορας Φόγκελ θα έπρεπε πλέον να βρίσκεται μακριά από εκείνα τα αφιλόξενα βουνά. Όμως τότε τι κάνει ακόμα εκεί; Γιατί εκείνο το ατύχημα; Και, κυρίως, αφού δεν έχει χτυπήσει, σε ποιον ανήκει το αίμα που έχει στα ρούχα του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου