Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Πριν από το πολύ πετυχημένο μυθιστόρημα "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΛΑΡΩΝ", η Μαρία Καραγιάννη μας συστήθηκε με το βιβλίο της "Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ". Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. 
Στο Μόναχο του 1997, ο Έκτορας θα βρεθεί αντιμέτωπος, με μια τρομερή αποκάλυψη που θα αλλάξει τις ισορροπίες της ζωής του και τα μέχρι τότε δεδομένα. Η μητέρα του που βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου, μετά από πολύχρονη ασθένεια, λίγο πριν το τέλος της, αποκαλύπτει στον γιο της πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ένας Έλληνας από τη Μεσσηνία. Το γεγονός αυτό θα αλλάξει τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις με τον μέχρι πρότινος πατέρα του, έναν Γερμανό λοχαγό που δρούσε στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η υπόσχεση του Έκτορα στη μητέρα του, να κάνει το ταξίδι για να ανακαλύψει τις ρίζες του και την πραγματική του ταυτότητα, ξεκινάει. Βοηθός του σε αυτή την έρευνα είναι η Κάτια, μια αινιγματική και καταθλιπτική γυναίκα, που υπήρξε φίλη και είναι γνώστης της ιστορίας του Κωσταντή, του βιολογικού του πατέρα, που δυστυχώς έχει πεθάνει τέσσερις μήνες πριν την άφιξη του στην πατρίδα.
Η αναδρομή στο παρελθόν φέρνει στο φως μια συγκλονιστική ιστορία για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη θυσία των ανθρώπων για την ελευθερία, καθώς και τις αποτρόπαιες πράξεις των κατακτητών. Οι δύο πρωταγωνιστές, η Φαίδρα και ο Κωνσταντής, θα γνωριστούν και θα ερωτευτούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο πρώτος αν και είναι δάσκαλος στο επάγγελμα, δεν ασκεί το λειτούργημα αυτό μιας και ρίχνεται με σθένος στον αγώνα ενάντια στους Γερμανούς. Παράλληλα όμως με τον Κωσταντή, την καρδιά της Φαίδρας διεκδικεί και ο Ραϊνάτ, ένας αδίστακτος αξιωματούχος περιβόητος για τις σκληρές μεθόδους που εφαρμόζει στους Έλληνες αγωνιστές. Οι δύο νέοι, αν και αγαπιούνται παράφορα, θα αναγκαστούν να χωριστούν αρκετές φορές και πολλές δυσάρεστες καταστάσεις θα σκιάσουν τον έρωτα τους. Αγαπημένα πρόσωπα θα χαθούν από το χέρι του εχθρού και ο Κωνσταντής θα συλληφθεί και θα βασανιστεί πολλάκις. Η μοίρα θα παίξει το δικό της παιχνίδι και θα απομακρυνθεί από την αγαπημένη του.
Εκτός από την αλήθεια για την καταγωγή του, ο Έκτορας θα γνωρίσει στο πρόσωπο της Κάτιας και τον έρωτα, διεκδικώντας σθεναρά την αγάπη της. Επιστρέφοντας στο Μόναχο, κύριο μέλημα του είναι να επισκεφθεί τη μητέρα του στο νοσοκομείο και να της αφηγηθεί το χρονικό της ζωής των ανθρώπων που άφησε πίσω της, καθώς και όσων συνέβησαν μετά τη φυγή της.
Ένα ευαίσθητο, κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα που παρουσιάζει με ωραία γραφή και γλαφυρό τρόπο, τα βιώματα των Ελλήνων στη σκληρή εκείνη χρονική περίοδο. Η αυτοθυσία και η δύναμη των ηρώων δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο. Υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά σκληροί και αδυσώπητοι ή ο πόλεμος διαμορφώνει χαρακτήρες; Πόσες θυσίες χωράει η πραγματική αγάπη; Ένα ακόμα αναγνωστικό ταξίδι έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας μου μια γλυκόπικρη γεύση...


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μπορούν μερικές μόλις λέξεις να ανατρέψουν την ίδια τη ροή της ζωής για πάντα;
Μόναχο, Δεκέμβριος του 1997. Ο Έκτορας, απόγονος ενός πρώην Γερμανού λοχαγού κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, επισκέπτεται τους γονείς του για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Έπειτα από έναν καβγά, η μητέρα του λίγο πριν το θάνατό της, του αποκαλύπτει ένα μυστικό που βαραίνει τη συνείδησή της πενήντα τρία ολόκληρα χρόνια.
Από το παγωμένο Μόναχο, ο Έκτορας θα βρεθεί στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνιακής γης, αναζητώντας την αλήθεια γύρω από τη ζωή και το παρελθόν της οικογένειάς του. Η ιστορία εκείνης της αναζήτησης εξελίσσεται σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντας σε κάθε βήμα φρικτές δολοφονίες, καταραμένους έρωτες και φαντάσματα της μνήμης που σεργιανίζουν σαν σκιές στα γραφικά σοκάκια της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας.
Ένα βιβλίο, δυο διαφορετικές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα στο παρόν και στο μακρινό παρελθόν, με τους πρωταγωνιστές της να παλεύουν μέχρι το τέλος για να κερδίσουν λίγη από τη χαμένη τους αθωότητα, για να δικαιωθούν οι ψυχές των νεκρών και να ολοκληρωθούν οι έρωτες του σήμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου