Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Για να πάρω στα χέρια μου και να διαβάσω τα δύο τελευταία βιβλία του συγγραφικού αυτού αριστουργήματος, έπρεπε πρώτα με περιληπτικό τρόπο να μάθω την υπόθεση των προηγούμενων βιβλίων, αφού δυστυχώς δεν είχα προβεί ακόμα στην ανάγνωση τους. Φυσικά είναι κάτι που δεν θα παραλείψω, και θα ασχοληθώ μαζί τους στο επόμενο διάστημα.
Ο Ντανιέλ Σέμπερε λοιπόν, έχοντας μυηθεί από πολύ μικρός στον μαγικό κόσμο των βιβλίων -μιας και μαζί με τον πατέρα του είναι κάτοχος του φημισμένου μα και ιδιαίτερου βιβλιοπωλείου "Σέμπερε και Υιοί"- σε μια Ισπανία που μετράει τις πληγές της, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο του θανάτου της μητέρας του Ισαβέλα. Η αμφιβολία για τα αίτια της απώλειας της καθώς και για τον υπαίτιο της δολοφονίας της, τον ταλανίζει χρόνια.
Συνοδοιπόροι στους προσωπικούς του δαίμονες και εφιάλτες πολλά πρόσωπα... Ένα από αυτά είναι ο Φερμίν, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που έχει βιώσει τα δικά του δεινά, πιστός φίλος της οικογένειας και βοηθός του βιβλιοπωλείου. Συμπάσχει πάντα με τους ήρωες μα με τη φαιδρή πλευρά του χαρακτήρα του προσπαθεί να δώσει λύση ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα.
Η σύντροφος και σύζυγος του Ντανιέλ, Μπέα, γνωρίζοντας την ιστορία της οικογένειας θα δείξει πυγμή και τόλμη, όταν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης και άνθρωποι με αξιώματα μα με σκοτεινό παρελθόν θα απειλήσουν τη σταθερότητα της οικογενειακής της εστίας.
Και φυσικά η Αλίθια, ένα αερικό, μια γυναίκα μυστήριο, μια σαγηνευτική ύπαρξη, που ο ρόλος της στην αποκάλυψη της ιστορίας της είναι καταλυτικός. Πρόκειται για ακόμα ένα θύμα του πολέμου και του διδακτορικού πολιτεύματος, που κουβαλάει σημάδια σώματος και ψυχής. Εκπαιδευμένη από τον μέντορα της για να είναι η καλύτερη, αντικαθιστά επί πληρωμή τον ρόλο της επίσημης αστυνομίας. Η υπόθεση που θα της ανατεθεί θα την κάνει κοινωνό του παρελθόντος των Σέμπερε και η μοίρα της θα δεθεί μαζί τους.
Σκοτεινά μυστικά θα έρθουν στο φως, άνθρωποι που βασανίστηκαν, οικογένειες που διαλύθηκαν θα ζητήσουν δικαίωση. Οι ένοχοι είναι πολλοί και πρέπει να τιμωρηθούν... Δεν θα πω περισσότερα, γιατί αυτό το συγκλονιστικό αναγνωστικό ταξίδι πρέπει κανείς να το κάνει μόνος του, δίχως συντροφιά. 

Πρόκειται για ένα έπος, έναν ύμνο στη λογοτεχνία. Άρτια γραφή, άψογη σκιαγράφηση χαρακτήρων, και μια πλοκή που είναι ικανή να γοητεύσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ένα διαμάντι που πρέπει να κοσμεί κάθε βιβλιοθήκη. Λυπήθηκα που αποχωρίστηκα τους ήρωες, μα το σίγουρο είναι πως πλέον ο Θαφόν είναι ένα από τους αγαπημένους μου συγγραφείς! Ότι λόγια και να πει κανείς είναι φτωχά! Αποκτήστε όλα τα βιβλία της σειράς το συντομότερο δυνατόν!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Στη Βαρκελώνη, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ο Ντανιέλ Σεμπέρε δεν είναι πια εκείνο το αγόρι που η ζωή του θα άλλαζε μέσα στους διαδρόμους του Κοιμητηρίου των Λησμονημένων Βιβλίων. Το μυστήριο του θανάτου της μητέρας του, της Ισαβέλας, έχει ανοίξει στην ψυχή του μιαν άβυσσο, από την οποία προσπαθούν να τον σώσουν η σύζυγός του Μπέα και ο πιστός του φίλος, ο Φερμίν. Και πάνω που ο Ντανιέλ πιστεύει πως απέχει μόλις ένα βήμα από τη λύση του αινίγματος, μια συνωμοσία με ρίζες πολύ πιο βαθιές και σκοτεινές απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί απλώνει τα δίχτυα της ξεκινώντας από τη ρίζα του Καθεστώτος. Τότε ακριβώς εμφανίζεται η Αλίθια Γκρις, ένα πλάσμα γεννημένο απ’ τις σκιές του πολέμου, για να τους οδηγήσει στην καρδιά του σκότους, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας… αν και με τρομερό τίμημα.
Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ είναι ένα συναρπαστικό αφήγημα γεμάτο πάθη, συνωμοσίες και περιπέτειες. Μέσα από τις σελίδες του οδηγούμαστε στο μεγάλο φινάλε της σάγκας που ξεκίνησε με τη ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και που εδώ εξελίσσεται σε όλη της την ένταση και το βάθος, ενώ συγχρόνως αποτελεί μέγιστο ύμνο στον κόσμο των βιβλίων, στην τέχνη τού να αφηγείται κανείς ιστορίες και στον μαγικό δεσμό ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου