Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΙ ΘΟΡΝ C.J.TUDOR ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Από τον τίτλο ακόμη, το νέο βιβλίο της C.J. Tudor, Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΝΙ ΘΟΡΝ, σε προϊδεάζει πως κάτι δυνατό θα προκύψει από αυτό το ανάγνωσμα. Η συγγραφέας μας συστήθηκε με τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΙΜΩΛΙΑ, αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι ένα καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ, με κινηματογραφική δράση, ανατριχιαστικές σκηνές και ήρωες που έρχονται αντιμέτωποι με το παράλογο και το ανεξήγητο. Ένας εξ αυτών, ο Τζόζεφ Θορν που ύστερα από ένα μήνυμα που δέχεται, αποφασίζει να ξαναγυρίσει στη γενέτειρα του για να ανακαλύψει τον αποστολέα, καθώς και το κίνητρο του αποστολέα του μηνύματος. Η φράση "Ξέρω τι έγινε στην αδερφή σου. Συμβαίνει ξανά" είναι αρκετή για να τον κάνει να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο και να προβεί σε αυτό το ταξίδι. Ο ίδιος, ένας αλκοολικός πλέον καθηγητής, με παραβατική συμπεριφορά και εθισμένος στον τζόγο, κυνηγημένος από τοκογλύφους για ανεξόφλητα χρέη, δεν έχει πια τίποτα να χάσει. Έτσι το σχέδιο του τον οδηγεί στο μέρος που γεννήθηκε, στο Άρνχιλ, ένα μικρό χωριό με σκοτεινό παρόν, μακάβριο παρελθόν και ανομολόγητα μυστικά. 
Ένα τραγικό συμβάν, όπως αυτό της αυτοκτονίας μιας ευυπόληπτης καθηγήτριας αφού πρώτα η ίδια έχει δολοφονήσει με ειδεχθή τρόπο τον ανήλικο γιο της, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Τα θύματα ανεξήγητων θανάτων ζητούν δικαίωση και οι αναμνήσεις, σαν φαντάσματα απειλούν τους ενόχους, με μόνο σκοπό τον σταματημό του Κακού.
Το βιβλίο περνάει κοινωνικά μηνύματα, ένα εξ αυτών το bullying, ο αιώνιος πόλεμος των δυνατών έναντι των αδυνάτων. Ο σχολικός εκφοβισμός πάντα απειλούσε και θα απειλεί τον ψυχισμό και την αξιοπρέπεια πολλών μαθητών, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και κοινωνικής τάξης, οδηγώντας μάλιστα πολλούς από αυτούς ακόμη και στην αυτοχειρία ή στο να έχουν προβληματική συμπεριφορά ως ενήλικες σημαδεύοντας ανεξίτηλα της ζωή τους. Θύμα, αλλά και θύτης, ο πρωταγωνιστής μας βάζει ασπίδα τον εαυτό του σε αυτή τη μάστιγα.
Ό,τι ανατριχιαστικό κρύβει η γη στα έγκατα της, πρέπει να φανερωθεί και να καταστραφεί.
Η διαρκής ένταση και η γρήγορη πλοκή, τα γεγονότα που σε βρίσκουν απροετοίμαστο και το έντονα μεταφυσικό στοιχείο, σε καμία περίπτωση δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου