Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

"ΑΝΤΕΤΙ" ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ-ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Μέσα από ένα βιβλίο που από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα, μυρίζει Κρήτη, η συγγραφέας Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη καταθέτει στο αναγνωστικό κοινό το ΑΝΤΕΤΙ. Οι συνήθειες ενός τόπου με ιδιαίτερα έθιμα και παραδώσεις, υπήρξαν πολλές φορές καθοριστικές για τη ζωή των κατοίκων αυτού του νησιού.
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα το μυθιστόρημα, πραγματεύεται την ιστορία μιας οικογένειας από το χθες στο σήμερα, με αφετηρία τον περασμένο αιώνα. Αν και πολυπρόσωπο, η διήγησή του δεν αφήνει κενά, μιας και οι ζωές των ηρώων παρουσιάζονται ολοκληρωμένες, με αρχή, μέση και τέλος.
'Ενα χαστούκι σε ένα γλέντι, υπήρξε η αφορμή για έναν άντρα, να παρεκκλίνει την πορεία της ζωής του και να τεθεί υπό διωγμό. 
Μια αγάπη  που τελείωσε πριν καν ξεκινήσει, ήταν η αφορμή για τον ΣΑΣΜΟ! Μία συμφωνία συμφιλίωσης, να σταματήσει το κακό, να μην απλώσει ρίζες, να μην χαθούν ζωές. 
Μια λέξη μικρή, μα το  βάρος  της μεγάλο. Ποιος μπορεί να τα βάλει με τη βεντέτα, που στο όνομα αυτής, αθώοι και φταίχτες έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, οικογένειες έχουν ξεκληριστεί και πολλοί άνθρωποι έζησαν με ένα διαρκή φόβο και μίσος;
Κανείς!!! Μόνο ο ΣΑΣΜΟΣ, αυτός, υπεράνω όλων.....
Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, θα οδηγηθούν σε εκούσιες ή ακούσιες αποφάσεις, θα πράξουν κατά συνείδηση και θα αναλάβουν το τίμημα που τους αναλογεί.
Ποικίλα τα συναισθήματα που παρελαύνουν, με εντονότερα αυτά της αγάπης, της εκδίκησης και της λησμονιάς.Κάποιες αμαρτίες θα πληρωθούν και κάποιες άλλες θα μείνουν ανεξόφλητες στα τεφτέρια της ζωής.
Μια πλούσια και γεμάτη σε ροή αφήγηση, με έντονους διαλόγους και εικόνες που αποτυπώνουν τόπους, σκηνές και γεγονότα. Ικανοποιητική χρήση της Ελληνικής γλώσσας καθώς και μια υπόθεση που οι εξελίξεις της δεν είναι οι αναμενόμενες, γεγονός που μου προκάλεσε θετικές εντυπώσεις! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου