Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ -ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-



Αυτόν τον μήνα ξεκινάει άλλη μια νέα στήλη για τη ΒΙΒΛΙΟΕΞΑΡΤΗΣΗ. Μέσα από αυτή θα μοιράζομαι ταξίδια που έκανα, μέσα από τα βιβλία πάντα, σε όμορφα σημεία του κόσμου.
  • Κρήτη-Λαβωμένα σ'αγαπώ-Ψαρρά

Μέσα από το βιβλίο της κυρίας Ψαρρά ταξιδέψαμε στην Κρήτη. Γνωρίσαμε την κουλτούρα της, τους ανθρώπους της, γυρίσαμε τα όμορφα τοπία της και τις βουνοκορφές της... Είδαμε και την άσχημη πλευρά της, μια βεντέτα, που όμως δεν μπαίνει εμπόδιο στον έρωτα που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους, τον Τζάκο Βενιέρη και την Εριφύλη Αρχοντάκη.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που η συγγραφέας μας μεταφέρει άψογα το κλίμα της Μεγαλόνησου, στο εισαγωγικό σημείωμα μας εξομολογείται πως δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ!


Ολόκληρη η άποψη μου για το βιβλίο εδώ.


  • Κρήτη-Τ' Αηδονιού το δάκρυ

Και πάλι στην Κρήτη μας ταξιδεύει το βιβλίο του κύριου Τζιτζικάκη, αυτή τη φορά μέσα από μια κατάρα, που πρέπει να λυθεί για να βρει η Κλειώ την ευτυχία και τη γαλήνη στη ζωή της. Δεν βρίσκει μόνο αυτά όμως η Κλειώ, καθώς το τέλος έχει ανατροπές που δεν περιμένει ο αναγνώστης. Η έντονη κρητική ντοπιολαλιά-καθώς ο συγγραφέας ξέρει να τη χειρίζεται τέλεια λόγω καταγωγής- αλλά και η εναλλαγή των εποχών, μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα και να αγαπήσουμε το όμορφο νησί!

Ολόκληρη η άποψη μου για το βιβλίο εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα το βιβλίο Του αηδονιου το δακρυ, και πραγματικά ταξιδεύεις μαζί με τους ήρωες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή