Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ CHARLOTTE LINK ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, το καινούριο βιβλίο της Charlotte Link, προσφέρει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γευτεί όλα αυτά τα συστατικά που συνιστούν την επιτυχία ενός καλού αστυνομικού μυθιστορήματος. Έχει αγωνία, μυστήριο, δράση, φόνους και φυσικά την ανεύρεση ενός μανιακού δολοφόνου.
Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ο Σάμσον. Ένας άνεργος άνδρας, ιδιαίτερα κλειστός τύπος, ντροπαλός και συνεσταλμένος. Παρόλη την ηλικία του, αναγκάζεται να συγκατοικεί με τον αδερφό του και τη νύφη του, μιας και η κληρονομιά του σπιτιού ανήκει και στους δύο. Η μίζερη ζωή του και η έλλειψη συντρόφου, του δημιουργεί μια παράξενη συνήθεια. Παρακολουθεί τις ζωές των άλλων για να νιώθει μέρος αυτών, και κυρίως νεαρών γυναικών αφού η ανάγκη του για την προσοχή τους και το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλη. Μια από τις γυναίκες αυτές που του έχει γίνει εμμονή, είναι η Τζίλιαν, η κατάκτηση της οποίας είναι ανέφικτη μιας και είναι παντρεμένη.
Η Τζίλιαν στον αντίποδα, ενώ θα μπορούσε να έχει τα πάντα και να είναι ευτυχισμένη αφού το περιτύλιγμα της ζωής της είναι λαμπερό, παρόλαυτα αισθάνεται μόνη και παραμελημένη. Παράλληλα δύο ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες με έναν ειδεχθή τρόπο. Μια πετσέτα φράζει τον λάρυγγα τους, προκαλώντας τους ασφυξία και προσφέροντας τους έναν μαρτυρικό θάνατο. 

Όλα τα πρόσωπα του βιβλίου με κάποιο τρόπο συνδέονται μεταξύ τους. Η κάθε ενέργεια λειτουργεί σαν ντόμινο και προκαλεί το επόμενο γεγονός. Το ποιος πραγματικά είναι ο ένοχος, αποκαλύπτεται μετά από μια διαδικασία που προκαλεί έκπληξη στον αναγνώστη. Φυσικά κάθε δράση προκαλεί και αντίδραση και ο δολοφόνος είναι έρμαιο αυτού του αποφθέγματος. Παράπλευρες απώλειες θα πληρώσουν το τίμημα... 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Παρακολουθεί. Περιμένει. Μήπως σκοτώνει κιόλας;
Ο Σάμσον Σίγκαλ παρακολουθεί άγνωστες γυναίκες. Θέλει να μάθει τα πάντα γι’ αυτές. Γαντζώνεται από τη ζωή τους για να ξεφύγει από τη δική του, να ξεχάσει τις αποτυχίες, την απόρριψη… Αγαπά με πάθος, αν και από απόσταση, την ωραία Τζίλιαν Γουόρντ. Γίνεται σκιά της, φύλακάς της. Στο μυαλό του «συμμετέχει» στην τέλεια ζωή της με τον όμορφο σύζυγο και τη χαριτωμένη της κόρη. Ώσπου ανακαλύπτει ότι έχει πέσει θύμα μιας απατηλής εικόνας: στη ζωή αυτής της γυναίκας τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται...
Την ίδια περίοδο, δύο άγριες δολοφονίες αναστατώνουν τους κατοίκους του Λονδίνου. Τα θύματα είναι μοναχικές γυναίκες, δολοφονημένες με τρόπο εκδικητικό, σαδιστικό –ίσως από τον ίδιο δράστη. Η αστυνομία αναζητά έναν ψυχοπαθή δολοφόνο, έναν άντρα που μισεί τις γυναίκες. Ύστερα, γίνεται άλλος ένας φόνος. Αλλά ο δολοφόνος ίσως να έκανε λάθος αυτή τη φορά –ο στόχος του μάλλον ήταν η όμορφη Τζίλιαν.
Και τότε, ξαφνικά, ο αλλόκοτος Σάμσον εξαφανίζεται...
Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που έγινε μπεστ σέλερ στο περιοδικό Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου