Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ, το νέο βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Αρχικά, δίσταζα να προβώ στην ανάγνωση του λόγω της ταμπέλας που του είχαν βάλει ορισμένοι ως "ερωτικό" βιβλίο, είδος που αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι όμως, με διέψευσε από τις πρώτες κιόλας σελίδες! Παρόλο που πραγματικά, κι εγώ ως ερωτικό θρίλερ θα το χαρακτήριζα, οι ερωτικές του σκηνές είναι μηδαμινές. Αντίθετα, η γραφή είναι εξαιρετική, η πλοκή υπερβολικά δυνατή και σε τραβάει σαν μαγνήτης ώστε να μην το αφήνεις από τα χέρια σου! Ένα βιβλίο που διαβάστηκε απνευστί μέσα σε μια νύχτα σχεδόν, γιατί μόνο αυτή του ταιριάζει!
Το Ρ της ερωμένης είναι μια πολυπρόσωπη ιστορία, οι κύριοι πρωταγωνιστές της ιστορίας του όμως είναι τρεις: η Αγγελική, ο Σέργιος και η Ευρυδίκη.
Η Αγγελική στην αρχή του βιβλίου, με άκρως πεσιμιστική διάθεση μας αυτοσυστήνεται:

"Ήμουν μια αποτυχημένη σύζυγος, μια κουρασμένη μάνα, μια νευρόσπαστη καθηγήτρια και μια βουλιμική γυναίκα".  Εντούτοις, είναι μια γυναίκα που παρά τα λάθη που έχει κάνει, προσπαθεί και αγωνίζεται για να διεκδικήσει τα κεκτημένα της -ή ότι πίστευε πως ήταν δικό της- άλλοτε με τον σωστό και άλλοτε με τον λάθος τρόπο.
Ο Σέργιος, ένας άνδρας ίσως συνηθισμένος, με μια μέτρια δουλειά, οικογενειάρχης, που όμως του λείπει αυτό το κάτι που θα ζωντανέψει την καθημερινότητα του αφού νιώθει τη ζωή του "πεθαμένη". Μέχρι που αντικρύζει εκείνη...

Η Ευριδίκη... Εθιστική για όποιον την ποθήσει. Αληθινή παίκτρια, γνωρίζει την αξία της και απαιτεί όλα αυτά που της αρμόζουν και της ανήκουν, μα δεν μένει μόνο σε αυτά. Μια γυναίκα γεννημένη ερωμένη!
Η Αγγελική κι ο Σέργιος είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι που η ζωή τους ακολουθεί την καθημερινή ρουτίνα. Η Ευριδίκη είναι το τρίτο πρόσωπο, που μπαίνει ξαφνικά στη ζωή του τελευταίου και τη σαρώνει, ταυτόχρονα όμως γίνεται κομμάτια και η ζωή της Αγγελικής.
Ήρωες με κρίματα, αδικίες, πάθη και λάθη, ταυτόχρονα θύτες μα και θύματα... Δικαιολόγησα κάποιους, έκλαψα και πόνεσα μαζί τους, εκνευρίστηκα και θύμωσα με άλλους και ίσως να τους καταδίκασα. Σε κάθε περίπτωση, ένα βιβλίο που θα γεμίσει ακραία συναισθήματα σε κάθε αναγνώστη!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Με αντίπαλο την ερωμένη, το πρώτο που θα χάσεις είναι το μυαλό σου.

Η παρτίδα ξεκίνησε. Τα πιόνια θυσιάζονται.Αν θες να σωθεί ο βασιλιάς, πρέπει να προστατέψεις τη βασίλισσά σου.

Το Ρ της Ερωμένης είναι το νέο καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ της Ειρήνης Βαρδάκη.
Αντέχεις να μπεις στο παιχνίδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου